01 april 2009

Onsdagen den 1 April 2009

Jag tror att jag blivit utsatt för ett genialiskt aprilskämt idag? I alla händelser ska man vara väldigt noga med vem man hjälper så man inte själv blir stjälpt!
I övrigt skall man inte blogga om vad som sker på depånivå, det är ohälsosamt!

I övrigt har det inte hänt så mycket på kollektivtrafikfronten, mer än att jag blivit uppmärksammad på att jag har en barndomskamrat som idag också kör buss, dock i en annan stad i Västra Götaland och det kände jag var en positiv överraskning samt att vi åter fått kontakt.

F.d. kollegan Swemicke har lite kul vinklar på den nya Ipred-lagen. Personligen vill jag citera en klok busspassagerare som sa att det skall bli jätteintressant att se när och hur det första fallet ska tas upp i domstol. Antipiratbyråns jurist hade lite kalla fötter idag på förmiddagen och insåg att om man klappade till alla fildelare så skulle "systemet klappa ihop"...Så karlen har kämpat för en lag som skall få "systemet att klappa ihop". Är det inte en definition på terrorism??? Swemicke talar om 4 miljoner IP-nummer och Antipiratbyrån om 1,6 miljoner. Vem faan har tid, ork och tålamod att lägga ner tid på alla dessa? Givetvis nitar man någon slumpvis utvald för att statuera ett exempel och så hoppas man att man löst problemet...lycka till.
Olika skolor får väl se över sina trådlösa nätverk, för det är ju skolans IP-nummer (adress på Internet) som kommer att skylta och Internetcaféer får väl börja begränsa sina kunders tillgång till Internet, en slags självcensur.
Störst problem får väl alla föräldrar som inte ens vet hur en dator fungerar och som nu måste övervaka vad deras barn sysslar med på Internet. Kanske det är på tiden? Fast var det Lisa eller Anders som laddade ner musikcd:n eller var det en besökande kompis - bakom ryggen på barnen. Här väntar intressanta dramasenarion i kommande domstolsförhandlingar.
Men den riktigt stora frågan borde få svar rätt så snart...hur mycket steg skivförsäljningen med efter den 1 april?
En sak är i alla fall säker: Från och med idag har vi skapat en ny yrkesgrupp - privatpoliserna och så här i kristider är det något unikt!
Dessutom har vi förändrat rättsprinciperna i svensk lagstiftning och det är också något unikt faktiskt...

Inga kommentarer: