10 april 2009

Lååångfredagen den 10 april 2009


Hög kvalitet....

Hej kära internetdagbok...
Bussar som går på tomgång alltför länge rimmar illa med Västtrafiks miljöarbete. Kollektivtrafiken skall vara ett iskallt men miljövänligt sätt att resa på. Tomgångskörning max 1 minut. Så i Lockryd gäller det att stänga av motorerna för den tidtabellsenliga omstigningstiden är 2 minuter. Vintertid ska man som passagerare icke kräva en varm buss....

Idag skall det handla om velighet... Äkta velighet!
Mr A är chef för företagets avdelningskontor och har så varit i många långa år. Företagsledningen tycker dock att Mr A börjat uppträda olämpligt på senare tid och bestämmer sig för att låta Mr B ta över chefskapet. Mr B ber inte om att få den uppgiften. Allt löper på utan större bekymmer trots Mr A:s ”hjälp” ända fram till att sektionschefen byter arbetsuppgifter och företaget får en ny sektionschef. Den nye sektionschefen tycker att det är lika gott att Mr A återgår till att vara chef för avdelningskontoret och Mr B får träda tillbaka. Vad som än gjorde att Mr A fick abdikera är tydligen glömt!
Vart kommer då veligheten in i denna historia kära dagbok? Jo se det är samma personalchef på företaget hela tiden. Så frågan man bör ställa sig är vad som i första fallet fick personalchefen att ställa Mr A åt sidan - för att ett antal månader senare kasta ut Mr B och låta Mr A återta sin tjänst som om inget hänt? Vad har hänt under mellantidentiden? Den frågan ställdes aldrig så det svaret blir vi skyldiga kära dagbok. Men medge att spelet bakom kulisserna varit oerhört intressant! Det som var sant igår är falskt idag!

En annan variant på velighet är spelet mellan läkare och försäkringskassan. Där säger man i första utandningen att det inte är deras sak att göra en bedömning i ett enskild ärende för att i nästa utandning slå fast att ett läkarintyg inte gäller på försäkringskassan och att det är försäkringskassan som fattar beslut i det enskilda ärendet. Den logiska slutsatsen blir att försäkringskassan ljuger och att samhället kan spara stora resurser på att lägga ner vårdcentralerna och låta försäkringskassan ta hand om den biten direkt eftersom det är dom som fattar beslut i det enskilda ärendet. Visst är det veligt så det förslår? Vårdcentralernas kontakter med försäkringskassan är så omfattande idag att det aldrig finns någon tillgänglig läkare på vårdcentralen. Idag får läkarna i allt högre grad försvara sina intyg gentemot försäkringskassan, så man är förvånad att dom (läkarna alltså) gitter skriva intyg. Hos oss är de oftast ute och springer stafett. Försäkringskassan är dessutom så förbannat fega att dom i första hand vänder sig mot den svaga parten (det är lättast att sparka på den som redan ligger) dvs patienten och säger att dom är betydligt smartare än klantskallen till läkare så vi godtar inte läkarintyget. Jag har länge hävdat att man måste vara djäkligt frisk för att vara sjuk. Att det sedan inte finns någon arbetsmarknad att referera till har de lobotomerade på försäkringskassan inte upptäckt! Däremot har A-kassorna upptäckt det som försäkringsbolagen ägnat sig åt i alla år, nämligen att ta in avgifter och betala ut – ingenting. En synnerligen lönsam affärsidé. Man kan som enskild ifrågasätta behovet av att betala in 3000 – 4000:-- per år för att få – ingenting.... Dom som skickar ut fakturor utan att utföra de tjänster som fakturan säger att dom utfört brukar dömas för bedrägeri – men här sker det under statligt överinseende och då går det bra. Ingen är lika inför lagen.
I samma skitsnackarliga hittar vi LO:s ordförande.
MC-olyckorna ökar kan man läsa....Det tror sjutton. Om man åker i 180 km/tim på bakhjulet mellan Sjötofta och Ambjörnarp genom ett viltrikt område så sätter man både sitt eget och andras liv på spel. Den typen av körbeteende bäddar verkligen för allvarliga MC-olyckor.

Den nya Ipred-lagen har verkligen skapat nya affärsmöjligheter. Jag vet att jag skrivit om detta tidigare kära dagbok. Till och med The Pirate Bay har insett vilka oanade möjligheter till nya intäkter detta ger. Redan idag har man över 100.000 kunder till sin egen anonymitetstjänst. I och för sig har trafiken över TPB endast sjunkit några få % påstår man. I och med VPN-tunneltekniken så har Ipred-lagen i dagsläget spelat ut sin roll.


Sådant här är ett problem för tidtabellen!

Inga kommentarer: