22 april 2009

Onsdagen den 22 April 2009

En saga



Roy och Bo var ute ock körde låggolvsbuss...."Nått känns fel" tyckte Roy

"Vadå?" undrade Bo

-"Jag tycker det känns som om bussen lutar åt alla håll samtidigt!"

Vid en lämplig hållplats (den på bilden var just då upptagen av annat fordon!) stannade Roy och de två gick ur bussen för att ta sig en titt.




- "Ta mig tusan" sa Bo, "skrället lutar åt höger med några centimeter och är högre fram än bak! Det kan inte vara bra."






"Måste vara lätt att slå i bakvagnen i en upphöjning!" tyckte Bo.

"Det har nog redan hänt" sa Roy, "titta här på balken!"




"...och hur ser luckorna ut på vänster sida?"

"Hoppsan" sa Bo!

Herrarna styrde färden mot Staden och färden flöt på i lugn takt i den åt alla håll lutande bussen. När dom närmade sig Staden hojtade Roy till Bo. "Ser Du vad jag ser?"

- "Jovisst" svarade Bo, "men kan det vara möjligt? Kan inte polisen reglerna eller skiter dom i dom? Parkera en polisbuss på en trafikerad busshållplats för att ta alkoholprov på bilister? Dom kunde ju använda tvärvägen 100 meter längre fram!"

- "Jupp" sa Roy och stannade ute på riksvägen för att släppa på en passagerare. "Dom föregår väl med gott exempel eller nått!"

- "Trodä" sa Bo


I Staden bytte gubbarna buss. Den nya bussen var rejält ostädad, så gubbarna satte igång att röja och dom fick minsann ihop en 2/3dels Tempokasse. "En kan ju inte låta betalande passagerare åka i en rullande soptunna" sa Roy

-- "Tycker som Dig" svarade Bo.

-- "Vad är det som hänger och dinglar där?" undrade Bo och pekade.....



"Vardå?" sa Roy.

"Den där" sa Bo och gick fram till föremålet. "Ta mig tusan! Är det inte en övervakningskamera! Skall dom verkligen hänga och dingla på detta viset?"

--- "Då blir det rörliga bilder" sa Roy.

Herrarna gick längst bak i bussen och hittade ytterligare en kamera där linsen var så nedkladdad så att kameran inte kunde registrera något.

Gubbarna gick tillbaka till förarplatsen och där skrattade Roy till: "Appropå att hänga" sa han och pekade.




"Den här fläkten ser inte speciellt användbar ut! Men den startar om man trycker på knappen - fast då får man hålla den i handen och det känns rätt opraktiskt!"

När gubbsen kom hem till depån med det senaste mästerverket kallat buss och skurade och fejade för att få den presentabel dök Selma (utan sin gula kappa) och Fridolf upp. Gubbarna uppfattade aldrig att dom hade nått ärende och det enda dom kunde konstatera var att det fortfarande var Selma som var chefen av dom två.



Händelserna i Marks Kommun visar på ett nästan övertydligt sätt hur tokigt det kan bli med denna upphandlingshysteri. En ny entreprenör får avtalet att köra halta och lytta, men har inte fordon som passar för ändamålet. Den förre entreprenören har plötsligt ett överskott på fordon som är väl anpassade till uppgiften. Några av dom måste man göra sig av med, men inte till den nya entreprenören. Den fordonstypen ligger inte i deras budget. Vem får sitta emellan - jo brukaren!
Min personliga åsikt är att detta är ett exempel på effektiv kapitalförstöring och lite Ebberöds Bank!




"Har Du sett på faan" sa Bo, "EU gick inte på den franska linjen i Internetfrågan. Det skall inte gå att kasta ut folk från Internet på hur lösa grunder som helst. Här vill det till domstolsbeslut och sådant tar tid!"

-- "Jaja" muttrade Roy, "Kan just undra om vi får inbördeskrig? Jag menar bara att skillnaden mellan folk och folk ökar. Tänk när hela gruppen 40-talister har gått i pension och upptäcker att det dom betalat in inte kommer dom till godo. När dom inser att dom blivit grundlurade och när samhället förstår att det tappat en enorm köpkraft."

"Jag förstår hur Du tänker, men tror Du att det kommer att gå så långt?" undrade Bo

-- "Det vet nog ingen idag!" svarade Roy. "Tänk bara på sjukskrivningsupproret som en del i vågskålen. Man har all rätt att fråga sig hur mycket skit folk skall tåla innan det brister på allvar!"

-- "Jag förstår att Du läst om alla krav på att som 'handikappad' söka nytt jobb på en redan stendöd arbetsmarknad där enbart djävligt friska personer kanske överlever." kommenterar Bo.

-- "Precis! Arbetsförmedling, A-kassorna och Försäkringskassa kastar ut alla som avviker -- en enkelbiljett till Socialen!"

Inga kommentarer: