20 april 2009

Måndagen den 20 april 2009 kväll

Förvirrad

Jag bad min IP-leverantör att inte logga min internettrafik och då svarade man: "Vi loggar inte några kunders internettrafik oavsett abonemang".

Det lät ju rätt okey.. (kan man tycka) så följdfrågan blev givetvis: Så om någon frågar vem som har/hade ett visst IP-nummer vid en viss tidpunkt kan Ni inte svara. Är det rätt uppfattat?

Nu kommer knorren!
"Vi lämnar absolut, under inga som helst omständigheter, ut vilka IP-adresser som använts, till privatpersoner eller andra företag, såvida det inte ligger ett domstolsbeslut bakom kraven."

Vill minnas att dom inte loggade kundernas internettrafik - men det är rätt uppenbart att dom i motsats till t ex Bahnhof loggar trafiken och kan lämna uppgifter om domstol så kräver medan Bahnhof utnyttjar en paragraf som säger att dom inte är skyldiga att föra register.

I mina öron verkar det snudd på ljug!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att du kollar upp men vi får ju svar som vi frågar...
Även Bahnhof loggar all trafik men de utnyttjar att det INTE finns någon paragraf (ännu så länge) som säger hur länge loggen ska sparas.
De, och alla andra, kan rensa loggen innan någon domstol hinner begära ut några uppgifter så det blir naturligtvis detta som kommande lagstiftning angriper. Tyvärr.

http://svt.se/2.27170/1.1526493/bredbandsbolag_suddar_ipredadresser&from=rss