17 april 2009

Fredagen den 17 april 2009


Detta är lyxbusstandard... där ligger linjetrafiken i lä! Jag är lite osäker på om det finns hos Bus4You eller GoByBus? En DVD-skärm per sittplats...

Domen mot TPB kom idag! Fast jag fattar inte innebörden konkret. Att TPB förlorade står klart, men eftersom domen dömer en teknik lika mycket så ligger väl alla "spindlar", DC-hubbar, FTP-siter med mera illa till. Det gäller att ta bort länkar på hemsidor etc... Det innebär medhjälp...
Jag har aldrig förstått mig på politiska teknikfientliga domar... Domen dömde dom för att ha tillhandahållit en teknik som kunde missbrukas????
Mer om TPB i morgon....


Och där kom nyheten jag inte fick blogga om...
Vår nuvarande Trafikchef har ju varit tjänstledig från Komvux och praktiserat som Trafikchef från Sommaren 2008. Nu måste han bestämma sig! Då beslutar han sig att gå tillbaka till KomVux. Så strax står företaget ånyo utan Trafikchef och det är väl knappast någon vild gissning om vem som hett önskar att få efterträda Martin!
BL söker under hösten en vikarierande biträdande Trafikchef som skall tjänstgöra mellan augusti 2009 och året ut, med möjlighet till förlängning. Jag antar att denna annons är av formell typ eftersom det redan går en äggsjuk höna jämte Martin.

Tjänsten kan kombineras med andra arbetsledande uppgifter och kan anpassas individuellt. Uppgifter som ingår: Rehab-samtal, Kontakter med Försäkringskassa, Synpunktshantering, Depåerna, Leda det daglig arbetet med Lag- och Trafikledare, Allehanda personalfrågor, Semesterplanering, Delta i olika möten på BL och VT7, Personalinformation &
allt annat som bara dyker upp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äggsjuk höna?
-Det är en maktgalen och folkilsken tupp som trakasserar både förare och passagerare som du talar om.
Så javisst passar han högst upp... -galande på dyngstacken där han har "speciellt utvalda" hönor som sina favoriter.

Jöran Spångberg sa...

Har tuppen även favoriter på depånivå då enligt Ditt sätt att se tillvaron käre Anonym?
Att han har hackkycklingar vet jag ju redan...(av egen erfarenhet).

Anonym sa...

Om den galne tuppen någon gång spatserar ut i hagen så är det för att visa upp sin självlysande gula fjäderskrud.
Har svårt att tro att någon av de hönor som lyckats rymma från den STOORA dynghögen, med förståndet i behåll, låter sig kuvas. Men visst, -se upp med den som putsar extra på sina slitna fjädrar och kacklar i samma tonläge.

Svemicke sa...

Alltså; Om nu denna äggsjuka höna, eller folkilskna fascisttupp nu "äntligen" får bli trafikchef så måste det ju innebära att det inte finns några som helst kompwetenskrav för att vara trafikchef på BLAB? Nej, det tror jag är föga troligt.

Skulle denna spekulation besannas kan man, från BLAB:s sida lika bra ge bort även stadstrafiken redan nu till Veolia.