20 april 2009

Måndagen den 20 April 2009


En personlig favorit bland vägmärkena

Först av alla vaknade jag... gick och väckte tuppen och petade in en tampong och stack till jobbet. Klappade älgen samt bad några rådjur stiga åt sidan och framme var jag.

Visserligen fick jag en iskall, lätt ostädad, buss på morgonen men när man ger sig iväg söder ut från Svenljunga och ser dimman stiga upp ur sjöar och åar är allt sådant glömt. Att braka "in i dimman" i Överlida är en upplevelse. Herregud kära resenärer - ni anar inte vad ni missar av naturupplevelser när ni inte tar bussen till jobbet.



På Resecentrum i Borås gäller en tydlig regel: Ju dyrare bil ju svagare ben. Och så en positiv nyhet: Från tidtabellsskiftet försvinner hpl Billeberg. Den har blivit en rätt farlig hållplats sedan NCC satte upp vägräcken på ett totalt intelligensbefriat sätt.

Jag läser en debattartikel i en dagstidning där man idiotförklarar Transport som menar att allt detta alkoholtestande är integritetskränkande. Jag är på Transports sida. Jag menar att hela tankekedjan av att alla samhällsproblem skall lösas med mer och fler kontroller och med allt mer övervakning av medborgarna är att gå i fel riktning. Vi slutar helt att lita på våra medmänniskor, vi utgår ifrån att alla är opålitiga alkholiserade drogliberala lögnhalsar som vi i alla situationer måste övervaka och kontrollera. Snart sitter det väl en övervakningskamera i valbåset också för vi är egentligen inte kapabla att rösta fritt och självständigt heller.
Kära centerpolitiker: Du har helt spårat ur i Din syn på Dina medmänniskor och jag förstår att Ni har inpasseringskontroll till alla Era politiska möten så att alla kommer nyktra och drogfria. Förtroende och andra gammalmodiga begrepp har skrotats.

I Uppsala finns tydligen VÄRLDENS bästa busschaufför. Inga dåliga grejor inte. Det är tydligen en världsomspännande facebookgrupp på 3 588 medlemmar som gett honom detta fina omdöme - må han vårda det väl...denna välsolade gentleman!

......... ======

När jag läser efterbörden av domslutet mot The Pirate Bay kan jag inte låta bli att tänka på Radio Syd och Radio Nord. Häxjakten mot dom var enorm, men den gången jublade musikbranschen. När dom började sända från internationellt vatten fick lagstiftarna brått. Nu vill man förbjuda och blockera The Pirate Bay på Internet, fast domen inte ens vunnit laga kraft och redan är överklagad. Alla de andra siterna med samma innehåll nämns icke med en inandning.


Den uppmärksamme kan se denna ko på väg in i trädgården i Axelfors.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Han i Uppsala är inget jämfört med den här killen i Umeå.
Han har närmare 6000 omdömen på facebook.

http://www.facebook.com/pages/Reggaebusschaufforen/85680200073?v=wall&viewas=647613096

Mvh Chaufför Umeå kollektivtrafik

En före detta resenär sa...

Hallå där !!
Sitter du och tar kort från förarplatsen när du kör.
Fyyyyy på dig, det är väl allt annat än trafiksäkert.

Jöran Spångberg sa...

Nope - bussen stod stilla när bilden togs!

Jöran Spångberg sa...

Så var det rekordet på facebook raderat i ett nafs...
Reaggiebuss verkar just.. Ingen Hårdrockslinje ännu?

En Före Detta Resenär sa...

Nu menade jag inte kossan, utan bilden med dimman, det syns ju klart och tydligt att du kör när man tittar på bilden som du tog genom sidorutan, inte det som syns i backspeglen, utan vägbanan.
Så, ljug inte !!!!!