21 april 2009

Tisdagen den 21 April 2009

Brasklapp: Mobilkamerabilder - gubben är inte alltid så stadig på frihanden heller.

Det är alltså bara Bahnhof som än så länge värnar om friheten på Internet....
Tele2 medger att dom har fått problem - kunderna ställer otrevliga frågor.

En morgon är det frost, nästa morgon är det +3 grader. Våren är med andra ord i antågande och vi har fullt av opålitligt aprilväder. Tyvärr så flyger en del fåglar lite fel på morrnarna och krockar med bussens front eller ruta...med tragiskt utgång för fågeln.

Nu är det dessbättre inte alla framrutor som ser ut så här... Denna får betecknas som ett olycksfall i arbetet...








Däremot är det lite orättvist.. Denna bussen har olika kameror inne i bussen och bland annat en där man ser bakdörrarna. I "våra" bussar har man gömt en dörrspegel bakom bagagehyllan så den är inte till nån större nytta.



Nu anklagas busspassagerare för att slarva med bältet. Om man är obältad i en buss med bälten kostar det 1500:--, men om bussen är fullsatt och Du tvingas stå kostar det inget. Det är logik! I "våra" bussar finns inga bälten (och dom få som finns fungerar inte) så vi har inte det bekymret ännu. Det är ett evigt tjatande om bältet när man kör buss med bälten. Bara cirka 40% använder bussbälten trots anslag i bussarna om att bältena sitter där för att användas. Påminner man var och en som stiger ombord blir det nästan 100 % och man blir lite trött i käkmuskulaturen :-)

Busschauffören som körde mot blinkande rött ljus och nedfällda bommar vid en järnvägsövergång med skolbarn i bussen har nu varslats om uppsägning från Orusttrafiken. Det är bara att hålla med bolagets VD "Det finns inga förmildrande omständigheter". Än värre blir det ju med skolbarn i bussen. Den var lite väl grov den överträdelsen.

Nu kommer WebbTV på bred front och det kan nog vara bra för dom som kan nyttja det. Det har länge förvånat mig att TV-utbudet helt är anpassat till dem som jobbar 09:00 till 17:00 och att alla andra grupper utesluts...

Inga kommentarer: