15 april 2009

Onsdagen den 15 April 2009



Älvsered - den ödsligaste hållplatsen man kan se på morgonen! Jag röstar för att flytta upp den till varuhuset. Där rör sig fler människor och vi slipper köra in i själva samhället och störa miljön. Bara en tanke så....

Ökad turism i Svenljunga Kommun skall på sikt öka innevånarantalet? Förhoppningsvis ökar i så fall också resandet med kollektivtrafiken. Tema Sjöliv, med kanotpaddling och fiske blir lite svårt att fixa via bussen. Om däremot turisterna är danskar, tyskar och holländare som köper hus och använder dessa som sommarhus utarmar man kommunen på sikt. De små samhällena dör ännu snabbare när huvuddelen av innevånarna är deltidssvenskar. Jag tror i motsats till turistchefen att fler arbetstillfällen, gärna genom ökad turism, är ända vägen till en ökning av antalet innevånare.

Nu är jag tvärsäker.... Om man flytgödslar mindre vägar - växer dom då och blir riksvägar? Av mängden gödsel på vägarna finns det anledning att tro att det är sant!

Tänk att det fortfarande finns experter och politiker som tror att samma experter som ställde till ekonomisk kris nu skall ställa allt till rätta igen. Det borde vara dax för lite nytt tänk som det så passande heter.
Någon tycker att samhället skall de gamla & trötta pension...Tror inte på det...Det blir en rejäl störtdykning i konsumtionen i så fall.
Fast alla behöver inte oroa sig för pensionsåldern. Handelsbankens VD lär kunna kvittera ut 225 miljoner i pension. 10% av Sveriges befolkning har fått ett lönelyft med 40% säger dom som tror sig veta allt.

Lite märkligt är det allt - Ipred-lagen har dragit ner nättrafiken med 40% säger man, men i GP står det att skivbutik inte är en god affär! Butiken är fylld med skivor och dvd och tom på kunder. Här har lagen inte precis lyft skivförsäljningen - i vart fall inte enligt GP.
Sedan funderar jag lite på hur stort tappet av kunder blir för den IP-leverantör som börjar lämna ut adresser till IP-numren. Det finns idag IP-leverantörer som inte loggar anslutningstrafiken och alltså aldrig vet vem som tillfälligt fick ett visst dynamiskt IP-nummer.
Jag som gillar brittiska och amerikanska TV-serier får skaffa speciella vpn-konton eller en trevlig proxy-server i varje land.

1 kommentar:

Anonym sa...

Med nuvarande lagstiftning kan man maila sin operatör och kräva att de inte sparar någon trafikinformation...