11 april 2009

Påskafton 11 april 2009



Jag vill passa på att önska mig själv och eventuella läsare en GLAD PÅSK



Det finns mycket här i världen som är jättesvårt att förstå. Det är till exempel svårt att förstå varför det ligger ett tomt och ett fyllt påskägg i förrådet på vårt Svenljungakontor? Ännu märkligare blir med med tanke på att den ena föraren troligen inte har nyckel till kontoret. Men som sagt min kära dagbok... det är så mycket här i världen som är svårt att förstå. Kanske nån inspirerats av "Robinsson" med pakter etc. I vart fall tycks Påskharen haft fel på GPS:en!

Hörde också att tillägget för reservlagledare är 500:--/månaden plus verifierade privata telefonkostnader - även om man inte gör nått.... Det är väl rätt generöst! Jag som trodde av "vår" trafik gick med underskott så att vi måste spara! Jag hade fel där också...
Undrar hur man får verifierade telefonkostnader på ett mobilt kontantkort! Här finns ny kunskap att tillägna sig!

Men om man är nyfiken på människor? ska man bli socialpsykolog eller personalvetare. Det tycker i vart fall högskolan i Skövde (min gamla hemstad nr nått [tappat räkningen lite]). Socialpsykologin erbjuder insikt i våra tankar, känslor och handlingar. Låter som ett utmärkt inslag i utbildningen till kollektivtrafikförare.

Åter igen blommar kampanjer av typen Sänk farten - Spara pengar upp. Dom återkommer med en viss regelbundenhet. Skulle vi som kör kollektivtrafik följa dom fick man lägga om tidtabellerna.

I Israel rullar livet på som "vanligt". Idag har vi skjutit ihjäl 30 palestinier och igår tog vi livet av 24 och prognosen för imorgon är 75 stycken. Hallelulja!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur känns det att kanske börja köra för Veolia som hjälper till med att avliva palestinier?
Hur känns det för passagerarna? Ställer du upp på Veolias engagemang i Palestina? Känns det bra i så fall?

Jöran Spångberg sa...

Vi är inte där ännu...
...Det dröjer till december 2009 i vart fall innan det blir aktuellt....
...och tills dess hinner det hända ett och annat...