30 september 2008

Tisdagen den 30 September anno 2008


Så var det alltså klart...Det blev stolpe ut.
Vår trötte chaufför bloggade visst om det igår. Veolia klådde hela gänget. Eftersom vår förare inte har något anbudsunderlag är det omöjligt att ens uttala sig om anbudssumman är vettig eller ej och som regel hinner anbudsvinnaren senare förhandla om i anbudet så att slutnotan blir högre än anbudet, men det är en del av spelet. BL & Buss i Väst hade samarbetat, men det hjälpte inte.
I ett slag skall BLAB halveras som företag. Det kommer att bli ett kattrakande med MBL-förhandlingar och sist-in / först-ut...Halva personalstyrkan skall bort före 13/6 2009. Detta kommer givetvis också att drabba verkstaden som får betydligt färre bussar att bry sig om. Även kontorssidan och förmanssidan måste bantas. För när bolagets intäkter efter 13/6 2009 bara blir cirka hälften av dagens summa kommer det att krävas krafttag för att hantera kostnadssidan.
Det är nog rätt rimligt att anta att all depåpersonal lugnt kan vänta på ett varsel baserat på övertalighet. De unga och kloka bör se om sitt hus i tid och vår förare har ändå passerat bäst före så han sitter lugnt kvar i båten.


Det skall bli oerhört intressant att följa BLAB:s bantningsprocess och färdtjänstbiten hänger ännu fritt i luften och berör även den ett antal anställda.
Eftersom "bomben" slog ner i går så är informationen än så länge sparsmakad och knapphändig. Men vi vet att våra hyrda depåer alla är uppsagda till den 13/6 2009 så om den saken råder inget tvivel.
Det återstår att se om Veolia kommer att hålla någon forma av information vad det lider....
Tidningarnas nätupplagor har inget noterat ännu....




Buzznet :

Inga kommentarer: