19 september 2008

Fredagen den 19 september 2008


De beslut som tas i dag påverkar vilket välfärdsland vi kommer att leva i framtiden. Den politik som de borgerliga nu genomför på område efter område riskerar att slå sönder den solidariska samhällsmodell som vi inom arbetarrörelsen kämpat för. Vi ser ett annat Sverige växa fram som styrs av andra värderingar. Det sa ordförande för Kommunals avdelning då denne hårt kritiserade den borgerliga regeringens politik i halvtid. Vår ärrade chaufför har lite svårt att se en koppling till att till 100 % ta tillvara medlemmarnas intressen och ren partipolitik som detta i grunden handlar om... Det finns heller ingen självklarhet i att alla medlemmar i Kommunal stöder ett specifikt parti eller en denna politiska inriktning.


Jag vill inte vara mellanchef längre säger Bertil... Men är Bertil också beredd att sänka sin lön, lämna ifrån sig nycklar och olika typer av kort och koddosor? Är Bertil beredd på att man byter lösenord och inloggning så att han inte längre har samma tillgång av information och e-post. Det var det där med orsak och verkan - vi får väl se hur det går för Bertil framöver.. Detta kanske inte direkt är en fråga som är kopplad till kollektivtrafik - mer till mänskligt beteende.


Vår trefliga chaufför hörde en reklamslogan som Västtrafik borde ta till sig: Vi finns för att överträffa Dina förväntningar! Och med denna slogan i minnet grunnar vår förare på renligheten invändigt i bussar och att hela Västra Götalandsregionens kollektivtrafik skall ha ett och samma prissystem och det skall se likadant ut i Mariestad som i Mölndal. Nej - det är inte kul att som resenär kliva in i en rullande soptunna och det finns all anledning att fundera över hur resenärer har mage att skita mer i tåg, spårvagnar och bussar som dom gör - och det ankommer på dem som sköter trafiken att se till att fordonen hålls rena och inbjudande ut invändigt.


Inga kommentarer: