11 september 2008

Torsdagen den 11 september 2008





Här brukar vår skolbusschaufför sladda med bussen.... Vår förare häpnar. Hörde han rätt.... går det till så? Inte undra på att det finns skolbarn som blir åksjuka och spyr i bussen... Tyvärr skojade dom inte.
Det är roligt nästan aldrig säger vår förare och tydligen är det ett utbrett fusk att köra med andra fordon än det som avtalats... Det rätta fordonet är på annat uppdrag och då sätter man in ett annat fordon som saknar rätt utrustning eller inte har rätt logotype eller färg eller nått annat väsentligt. Sedan skyller man på att fordonet är på service, har punktering eller vad det nu är för svepskäl...


I Frankrike går det just nu protestvågor mot nån ny databas som skall upprättas "för att skydda landet mot terrorism"! Tydligen kan grannens nyfödda grabb vara en blivande terrorist per definition. Vår förare tycker sig förnimma likheter med FRA-lagen i Sverige. Det förefaller som övervakningssamhället inte riktigt lyckats övertygat sina innevånare om dess förträfflighet. Folk är hälsosamt skeptiska, tack och lov.


Så "råkade" vår förträffliga förare läsa Swemickes Blogg och då gjorde gubben en reflektion. Det var väl bara för några dagar sedan man berättade om äldreboenden där man lade gästerna för natten vid pass 14:00 - 15:00 och sedan glömde att byta blöjor och allt vad det nu var. Frågan som inställer sig blir om gästerna är till för personalen eller ??? Man kan verkligen undra! Vårt grannland i öster verkar inte vilja få återinvandring av 40-talister som lämnat landet tidigare av olika skäl. I ett mail får gubben veta att Världens Bästa Regering tycker att arbetsmarknaden för svenskar är i stort sett hela världen och i vart fall EU. Får Du inte jobb där Du bor får Du vackert flytta till jobbet oavsett det ligger i Stockholm eller i Oslo. Och personer med icke kroppsarbete som t ex akademiker, som dessutom vanligtvis ligger i de översta löneskikten förväntas icke ta pension vid 67 års ålder. Eftersom dom inte är kroppsarbetare borde dom kunna jobba en bra bit efter fyllda 70 år. Kan det vara nått skumt med pensionssystemet? Har man nallat i kakburken? Frågorna hopar sig.
Och i Borås går det inte att få en permobil som skulle ge livet livskvalité för en strokedrabbad. Kostade nog pengar...money makes the world go around!



Världens Bästa Regering vill införa en obligatorisk arbetslöshetsförsäkring. Från Kommunals sida är man väldigt tydliga och säger blankt NEJ till förslaget. Tror faan det. Då tappar man ytterligare greppet om pengar och medlemmar. Att man säger NEJ är inte som en omtanke om sina medlemmar utan ren egoism. Man tappar makt och inflytande...





Buzznet :

Inga kommentarer: