26 september 2008

Fredagen den 26 September 2008


"Ser att det körs buss här! Någon som vet var jag kan få tag på en sån där äldre chaufförsväska, alltså kassaväskan, en brun eller svart ät jag på jakt efter! Hör av er till anders@prylman.com om ni skulle ha något tips! Hälsningar från norr!"
Så kan det också bli tänker vår chaufför slött. Han och kollegan hittade sina på www.blocket.se men det var nog lite tur samtidigt. www.tradera.se är också värt att försöka på.


Fast nu funderar vår förare på om det någonsin stått någon annons i stil med: Ta kollektivtrafiken till julbordet. Troligen inte & lika troligt är det att vi inte får se något gemensamt julbord från företaget. Kanske lika bra det.
En annan annons som fattas är just nu: Ta en buss till bokmässan..men ack nej det sket sig också.
Vår superduktiga oersättliga förare har nu att ta ställning till ett fantastiskt erbjudande från hans företag för att förmå honom att stanna kvar som chaufför ytterligare en säsong, så han inte drar iväg till de amerikanska greyhoundbussarna. (Förlåt - nu blandade gubben ihop busschaufförer och fotbollsspelare igen). Fast det finns företag som lägger stor kraft på att behålla sin personal och det finns till och med specialföretag som skräddarsyr och sedan administrerar olika typer av förmåner till sådana anställda. Det kan röra sig om fri bil, en dator, lunchkuponger, specialförsäkringar (till och med till barnen), en speciell p-plats, övernattningslägenhet med mera.. med mera.. fast då handlar det förvisso inte om en sleten busschaufför så klart.


Just nu pågår vadslagningen för fullt... Vem vinner den stora upphandlingen? Arriva och Orusttrafiken är tydligen högoddsare just nu. Alla har en klar och tydlig uppfattning om hur dessa "paket" ser ut och hur kravbilden är utformad. Det märkliga är att två sådana uppfattningar sällan är lika.
Under tiden har Bollebygds Kommun beslutat att deras gamla inte skall få åka gratis på bussarna inom lommunen, och i Borås skall deras pensionärer även i fortsättningen få betala för att åka kollektivt till kommunala restauranter. Däremot får dessa seniormedborgare hålla till godo med billigast tänkbara djupfrysta mat för att hålla ner kostnaderna. Trots dessa sparbeting tjänar livsmedelsindustrin många sköna miljoner på dessa ofta utslitna människor. Så grymt och inhumant är samhället.


Under de senaste veckorna kan man slå fast att det finns två slags bildårar i trafiken. Dels har vi långtradare, oftast med utländska nummerplåtar, som kör som om bilen var nystulen och dels polisen som i sanning inte är något föredöme i trafiken. Dom kör sämre är biltjuvarna. Som simpel busschaufför av den äldre modellen fattar gubben inte vitsen med det hela. Förvuxna pojkar utan ansvar?


88 kronor för en enkel biljett från Borås till Svenljunga, dyrt tyckte resenären och då funderade chauffören om damen hade rätt eller inte? 4 gånger 16 kronor (bilavdraget) torde bli 64 kronor så det är nog dyrt....




Buzznet :

Inga kommentarer: