09 september 2008

Tisdagen den 9 september anno 2008


Som jag ser det så är det i dagsläget lika lönsamt att ha pengarna i madrassen som på banken och fördelen är ju att ingen ser dom i madrassen. Näringslivs VD och konstnärlig ledare - finns det likheter och skillnader? Är det skillnad på ledarskap inom näringsliv resp. kultur? Annars är goda ledarskap viktigt för det personliga varumärket. I en tid när vi styrs av ideal, inspiration och intressanta historier blir kommunikation som bygger på personlighet och passion allt viktigare. Att nå fram genom bruset handlar många gånger om att bli mer personlig och tala från hjärtat. Vi har ju många idrottsprofiler som också är vandrande varumärken och agerar därefter såklart. Hur ser Ditt varumärke ut? Otydligt ledarskap och otydligt beslutsfattande är vanliga orsaker till att företag misslyckas med att möta ny konkurrens eller att få de bästa medarbetarna. Hur kan Du öka din förmåga att skapa en bra dialog om krav och förväntningar? Det är en bra fråga - fast vår vän chauffören undrar om tankesättet är tillämpbart på busschaufförer.


I Alingsås förbereder man sig för att erbjuda gratis kollektivtrafik i höst...eller nästa höst. I alla fall en gratis höstmånad. Vår chaufför undrar hur svårt det kan vara och få en enhetstaxa inom hela Västtrafiks område? I dagsläget verkar det vara omöjligt eftersom olika utspel inom kollektivtrafiken ingår i valpropagandan för partier i maktposition.


Det kära språkrådet har nu gett sig på skrivregler för e-post, sms och bloggar... Så nu måste vår chaufför jaga ut och hitta Svenska skrivregler (senaste utgåvan). Man ska i alla fall anpassa texten efter mottagaren, men det gällde ju redan på snigelpostens tid ju! Sedan påstås det att chefen ser när Du privatsurfar - jojo om chefen fixar det är han inte dålig tänker vår rattvändare. Hur i hela friden privatsurfar man på "hajen"... Det har gubben inte riktigt kommit på än..men det kanske finns någon hemlig uppgradering till systemet. Frågan är väl hur stor andel av den arbetande befolkningen som överhuvudtaget KAN surfa på jobbet? Påståenden om övervakning även på detta området känns lite som överkurs...


Att mobilen stör jobbmöten skrivs det om då och då - men att en vrålande mobiltelefonör på någon av de främre platserna i en buss skulle förstöra bussresan för sina medpassagerare eller störa bussföraren och äventyra trafiksäkerheten är det min själ ingen som gör rubriker på. Gör en SIFO-undersökning om den saken så får vi se hur de siffrorna ser ut....Räknas lektioner i skolan som jobbmöten?


Idrottsjippo och öltält! Vår vördade busschaffis får inte ihop idrottens ideal med öltält - det luktar mer pengar och övergivande av de grundläggande principerna i idrott. Öl räknas väl som doping eller.. hur var det med den dyngraka ryssen i höjdhopp? Fasen vet, tänker gubben, det verkar som alla nobla principer inom idrotten offrats på kejsar Mammons altare.


Kejsar Mammon firar just nu nya triumfer...Här på landet spara folk på elen så det står härligt till! Det är braskaminer, solpaneler, pelletspannor, enegiglödlampor och så vidare.... Vad gör elbolagen då? Jo dom höjer den fasta leveransavgiften! Ju mer vi sparar ju högre blir den fasta leveransavgiften....
Så läser vår luttrade chaufför i Expressen: "Gissa vilka som får de högsta bonusarna vid årets slut?" Vad som inte direkt stod fast ändå var det är Du som är förloraren, för det är Du som får betala dirrarnas bonusar. Det rörliga elpriset rusar iväg på grund av påstådda brister på el. De överfyllda vattenmagasinen är nästan tomma (snyft, snyft). Vi har visst en produktionskapacitet på el upp till 29 000 Megawatt, men eftersom vi ska simulera underskott tar vi bara fram cirka 55% eller 16 000 Megawatt. Och vilka får betala för denna "brist på el"... Just det vår chaufför och Du. Faktum är att Sverige exporterar mer el än man importerar. Mycket märkligt med tanke på elbristen. Vår chaufför grunnar lite på vart gränsen för bedrägeri har tagit vägen, speciellt i en monopolsituation som denna. För visst rör det sig om monopolfasoner!




Buzznet :

Inga kommentarer: