22 september 2008

Måndagen den 22 September 2008


Det är dags att lägga ner landsbygden och satsa pengarna på storstäderna för det är ändå dit alla människor flyttar! Sicken nyhet tänker vår förare - det har "min" region sysslat med sedan den bildades och det är så Västtrafik tänker... Alltså en väldigt gammal nyhet som behandlas som om den vore ny...


Mr Banco. Nu har du ju fått en riktigt god idé med evenemangsbiljetter inbokade i resan, t ex teaterresor inom regionen.
Regionen sponsrar ju redan mängder av kulturevenemang och de är huvudägare i Västtrafik.
Utveckla detta och hälsa på den trevlige affärsområdeschefen på Västtrafik och presentera detta förslag. Är han tveksam går du vidare till Regionchefen som givetvis inser fördelarna att här få fart på kulturintresset och dessutom med betalda biljetter!
Regionen (och kommunerna) spar in bidragspengar och bussföretagen får sysselsättning för en enorm busspark som står outnyttjad då dessa evenemang pågår vid lågtrafik.
Kör hårt Mr Banco! Driv nu detta och du behöver knappast oroa dig för att bli utan jobb fram till pensionen!


Tottes bussar går till Stockholm...
Petterssons buss går till Stockholm
Vår förare hittade till och med någon arrangör som bara gick till Hamburger Börs...
Listan kan göras hur lång som helst och när vår skrynkliga förare googlade så blev det till 80 % shower i Stockholm. Finns det verkligen inga teatrar på närmare håll undrade han? Han har hört viskas att det ska ligga några undanskymda teatrar och nån opera i Göteborg och att den som revs i stadsparken i Borås lär har blivit ersatt! Hur är det då med Skövde, Uddevalla, Vänersborg/Trollhättan och alla dom andra städerna inom regionen? På Landet Runt (ett förträffligt TV-program) påstår dom att det finns en teater i lilla Säffle. Dom lär till och med ha en opera....?! Vår chaufför har då aldrig fått ett erbjudande om teaterresa till t ex Säffle. Nu skall visst Guys and Dolls framföras i Trollhättan av Säffle Teater AB, men inte faan har gubben blivit erbjuden en resa dit och hem...oh nej då.
Skövde är visst en av våra viktigaste och största teater- och filmstäder utanför storstadsregionen. Det minns inte vår senila förare, som en gång i tiden bodde i Skövde, men man har tydligen bättrat sig och det är betydligt närmare till Skövde än till Stockholm. Göteborgs Operan har visst en Skövdescen till och med. Den 30/10 besöker Patrik Isaksson & Sarah Dawn Finer Skövde Teater. Vår förare har inte fått en enda blänkare om detta. Så här går det att googla sig igenom hela Västra Götalandsregionen och det är som rätt märkligt att inte alla regionens innevånare får tillfälle att på ett enkelt och bekvämt sätt bereds tillgång till alla dessa trevliga evenemang. Välarrangerade bussresor med teaterbiljetten inbakad i priset eller som vår gubbe säger: En trevlig kulturupplevelse där resa tur och retur ingår. Då blir regionen ännu rundare.


Gubben undrar just hur exempelvis Västtrafik ställer sig till denna typen av tankegångar.... Här försvinner en massa onödig biltrafik, arrangemang utanför storstäderna får ett större publikunderlag och till Elfsborgs hemmamatcher ingår alltid en t o r resa med buss. Visst vore det jättetrevligt? Eller hur! Speciellt med tanke på Västtrafiks satsning på enbart större städer.




Buzznet :

Inga kommentarer: