03 september 2008

Tisdagen den 2 september 2008


Vår chaufför läser med stigande förvåning en lång artikel om Idol 2008 där musikbranschen sågar programmet. "Inga Idol-artister håller i längden." Gubben undrar om detta bara är textreklam eller om branschfolket verkligen är så enfaldiga. Programmet Idol 2008 och dess föregångare har blott ett enda syfte och det är att sälja reklamtid...allt annat är bara rökridåer. Alla TV-program i de kommersiella kanalerna har bara ett syfte nämligen att locka så många tittare som möjligt för att kunna sälja reklamtid så dyrt som möjligt. It's all about money!


I detta läget kan man möjligen tycka synd om familjen som fick avslag på sin bidragsansökan om balklänning till sin dotter som skulle ta studenten. Balklänning är inget krav som ryms i begreppet skälig levnadsnivå! Undrar just om dottern höll med? Skulle tro att de flesta av dagens kvinnliga studenter har en helt annan uppfattning än den där Länsrätten.


GS har förlorat stora summor på sin bussverksamhet läser vår förare i tidningarna. Nu ska Stadskansliet i Göteborg utreda om den går att sälja ut. Den bristande lönsamheten är ett problem. Berätta nått nytt grymtar gubben. Än har politikerna i Göteborgs stad inte tagit något beslut om att sälja ut bussverksamheten - bara att utreda förutsättningarna. Något som Borås Stad gjort ett antal gånger med Borås Lokaltrafik. Stadskansliet i Göteborg fick på måndagen uppdraget av kommunstyrelsens presidiedelegation. Vi ska så fort som möjligt ta fram ett underlag för detta som sedan kommer att stötas och blötas i den politiska organisationen. Utredningen görs eftersom bussverksamheten har haft dålig lönsamhet. Dess förluster har också påverkat hela bolagets resultat. Under arbetet kommer olika bolag på marknaden att tillfrågas om intresse. Det finns ett antal operatörer som kan sköta en sådan här verksamhet. För vår del handlar det om att fokusera på vårt uppdrag och fullfölja våra avtal helt och hållet. Se där - ännu ett offer för upphandlingspolitiken!
Föraren reflekterar över att om cirka en månad (vecka 39) så vet han om han är arbetlös i juni nästa år eller inte... så även gubben är ett offer på upphandlingspolitikens altare - it's all about money!


Apropå det så är det Singelfest på den 6/9 på restaurant Tres i Göteborg....och i morgon är det After Work på Harrys i Borås...fast om det hade med singlar att göra förtäljer inte annonsen lägger chauffören märke till. Men det finns väl tillräckligt många desperata som skulle behöva gå....




Buzznet :

Inga kommentarer: