03 september 2008

Onsdagen den 3 september 2008


Vadå enkelriktat gatuslut tänkte damen och blinkade vänster och körde lugnt vidare mot enkelriktat...i Borås!
Hosta på fel ställe i Svenljunga så vet strax alla i lunchrummet på BL det. Något värt att konstatera. Du är alltid sedd vart Du än befinner Dig.
Fotbollsspelare till salu...inga bussförare till salu... Fast om någon månad kan det bli ett gäng bussförare över....
Avgiften för borttappade skolkort skall nog höjas eftersom Västtrafik börjat ta ut en avgift av skolorna när en elev förlorat sitt busskort och vill få ett nytt.
Att våra hållplatser används som rökruta och supzon torde inte tillhöra de aktiviteter som lockar resenärer till kollektivtrafiken.
Bussar borde vara mobiltelefonfri zon. Speciellt för "hörselskadade" passagerare som är väldigt angelägna om att hela bussen hör att hon talar i sin mobil och ytterst få förstår vad hon säger.
Den lista på farliga hållplatser som BT publicerade här om dagen skrapade bara på ytan...det finns mängder av livsfarliga hållplatser utanför städerna...och på sina håll även i städerna. Och vissa hållplatser finns bara när långtradarna inte har parkerat där.


Låt barnen leka med elden. Inget dataspel i världen kan lära barn hur eld verkligen fungerar. Det måste de få komma underfund med själva.
Ge barnen en egen schweizisk armékniv. De kommer att minnas dagen de fick kniven resten av sitt liv. Det enda du behöver lära barnet är att alltid anfalla ifrån kroppen och utåt. Och att alltid hålla bladet knivskarpt. Det har dom lärt sig i Storbritannien. Antalet knivdödade där stiger hela tiden....
...Vår förare kan inte låta bli att fundera på begreppen onödig, överflödig, oanvändbar. För när industrin blir så effektiv att det bara behövs några få individer för att sköta hela rubbet infinner sig i vart fall två frågor...
1. Vem skall konsumera?
2. Vad skall folk göra istället? Dom behövs egentligen inte eftersom dom blivit överflödiga...
3. Pengar har bara ett syfte - att växa till mer pengar utan att producera något....
Lönsamhetsbegreppet bör nog synas från mer än ett håll, misstänker gubben...det är det där krångliga med orsak och verkan.... reaktion & motreaktion.


Nästan var femte svensk anser att jobbet påverkar deras hälsa negativt, och lika många får skuldkänslor när de stannar hemma på grund av sjukdom. Den främsta orsaken till ohälsan är brist på beröm från chefen. (Rätt kul påstående tycker vår chaufför som inte träffat chefen på flera år och än mindre hört några berömmande ord). Närmare 1000 svenskar har fått frågor kring hälsa och jobb. Övertid, för höga förväntningar och brist på erkännande från arbetsgivaren uppges vara de främsta orsakerna till ohälsa, stress och sömnlöshet. 85 % av de tillfrågade i undersökningen anser att arbetsgivarna har ansvar för att bidra till deras hälsa och friskvård. Gym, flexibla arbetstider och mindre stress på jobbet skulle bidra till medarbetarnas välmående. (Här brast det för vår förare...har man aldrig hört talas om kollektivtrafikbranschen?) Undersökningen har gjorts i sammanlagt 33 länder och de länder där de tillfrågade uppger störst arbetsrelaterade hälsoproblem är Japan, Kanada, Ukraina och Finland. I Japan uppger hela 60 % att jobbet gör dem sjuka.


Domstolen fann mannen skyldig till att ha onanerat på bussen och då sexuellt ofredat en kvinnlig medpassagerare. Något sådant händer aldrig på min buss minsann. Lite rajtan kunde det väl få vara ibland! Inte alltför ofta, men ibland!


Världens länder kommer högst troligen att misslyckas med att sänka utsläppen av växthusgaser. Olja och kol fortsätter att vara de dominerande energislagen de kommande decennierna, enligt en ny rapport. Och vår chaufför blev inte det minsta förvånad för några rader längre ner kunde han läsa att Bilindustrin har vunnit en delseger i EU-parlamentet om nya regler för att minska bilarnas koldioxidutsläpp. Sent i går kväll röstade EU-parlamentets industriutskott för att lätta på EU-kommissionens krav. It's all about money! Vart tog kollektivtrafikalternativet vägen - Hallå eller!?


Tre tonårsflickor i Pakistan ville gifta sig med vem de ville. Då blev de levande begravda ihop med två andra kvinnor. Dåden försvaras av en parlamentsledamot som "våra normer". Det känns som om den där parlamentsledamoten skulle begravas levande HAN också, och alla av hans sort! Det är en skev värld vi lever i...Tänk vilka uttryck maktbegär kan leda till....




Buzznet :

Inga kommentarer: