06 juli 2008

Söndagen den 5 juli 2008


Vår timide bussförare upphör aldrig att förvånas över människors sätt att reagera och förändras. En känd så kallad deckardrottning hade synpunkter på drivmedelspriser och därtill hörande frågor och detta kunde då tolkas som att hemtjänsten kommer hem till Dig med bussen nästa gång eller att det kan ta lite tid innan Din lokala distrikssköterska kan komma för busstidtabellen är lite ryckig. Det är onekligen ett sätt att spetsa till tillvaron. Nyrikedom har sina faror. Kollektivtrafik har sina fördelar helt klart, men den passar inte riktigt till allt. Skulle se ut om polisen tog bussen till banken där larmet just gått. Fast med skenande drivmedelspriser och dåligt med vettiga alternativ i sikte kanske vi får tillbaka våra cyklande poliser igen grubblar chauffören och minns äldre tider innan bilen blev var mans egendom. Närproducerad mat kanske också blir verklighet igen och denna vansinniga förpackningshysteri kanske återgår till mindre resursslöseri.
Eftersom vår sympatiska busschaufför har fridag idag så passar hans grafikkort i datorn på att få värmeslag och lägga av att fungera. Det var bara att riva ut datorn ur racket och byta ut grafikkortet... Vad den vanligtvis timide gubben tänkte då lämnas därhän. Men han hade kompenserat sig lite dessförinnan genom att förvandla en annan dator till digitalTVmottagare med inspelningsmöjlighet. Tackar tyckte gubben...nu kan dom små djävlarna köra Morden i Midsomer på tisdagar när jag är ute och kör - jag kan titta när jag kommer hem och samtidigt ha en digital kopia....hihihihihi! Det har varit lite jobbigt att först spela in på videoband och sedan digitalisera videobandets innehåll. Det blir så att säga flera onödiga steg....tänkte vår praktiska rattslusk.


Inte nu igen! Inte en så kallad yrkesförare till som inte kan skilja på arbete och fritid. Det är då själva den svär vår i vanliga fall rätt lugna förare när han läser om ett nytt fall av alkohol och yrkestrafik. 0,7 promille i Sala hade busschauffören. Passagerarna hade ringt polisen. Det är så förbannat onödigt och det smetar så lätt av sig på hela yrkeskåren och så skall det till ännu fler kontroller för att EN inte kan skilja på vad man får och inte får.... Straffet blir kollektivt!


Efter en lång natt av älskog, ser han ett foto av en annan man på hennes sängbord. Han börjar bli orolig. Är det där din man? frågar han nervöst. Nej, dumbom, svarar hon och kryper närmare honom. Din pojkvän då? fortsätter han. Nej, inte alls, säger hon och nafsar honom i örat. Är det din pappa eller din bror då? frågar han och hoppas på att få en försäkran. Nej, nej, nej!!! svarar hon. Men, vem faan är han då? kräver han. Det är jag innan operationen... Snacka om att gå på en mina tycker vår bussförare!
Det skall bli skönt när vi får ett plexiglasskydd runt förarplatsen a la Göteborg och inga biljettmaskiner, ingen försäljning, inga pengar att hålla på att redovisa, passagerarna går på och av utan att störa när man sitter och njuter av en juste ljudbok, visst vore det livet på landet...fast vår äldre bussförare tror nog inte att det är särskilt många i yrket som vill tappa kontakten med passagerarna. Skall bli intressant att följa utvecklingen, speciellt i trafik utanför städerna tycker gubben.


Förarkorten är personliga och tillhör alltså föraren och måste också beställas och hämtas ut av föraren. Det finns säkert företag som tar kostnaden för dessa kort men flertalet får nog betala dessa själva. Så ser alltså Vägverket på detta påfund. Därmed torde myten om förarbrist vara utplånad tycker vår mytknäckande förare. Och han kan inte minnas att han någonsin sett en platsannons där man söker bussförare.... Dom måste tydligen massproduceras någonstans, men vart? Också en gåta att grubbla på. Däremot finns det regelbundet platsannonser efter lastbilschaufförer vilket onekligen är lite märkligt kan man tycka funderar gubben vidare. Det finns tydligen någon sorts skillnad här!?


Den där Bruce Springsteen fick tydligen 60 mille för en enda show på Ullevi - hur mycket fick bussföraren som körde dit en del av publiken? En intressant fråga tycker vår bussgubbe.




Buzznet :

Inga kommentarer: