21 juli 2008

Måndagen den 21 juli 2008

Ibland får man handgripliga bevis på hur rasism uppstår! Ickesvenskar som tar sig friheten att gratisåka i kollektivtrafiken och "icke förstå svenkat"... Ett antal passagerare uttryckte sitt missnöje... och att invänta hjälp att kasta av dom - glöm det då kommer vi inte dit vi skall idag sa vår trevlige chaufför.


En annan intressant aspekt dök upp i ett veckobrev tänker vår chaufför....Förare som arbetar för oss kör hos annan bussentreprenör samma dag vilket ger olaglig arbetstid. Men om föraren suttit i kassan på ICA hela dagen hade problemet aldrig uppstått. För det uppkommer enbart om en förare har mer än en arbetsgivare som bedriver yrkesmässig trafik, aldrig annars. Så kära BL se till att timanställda kassabiträden, kontorister, begravningsentreprenörer - ja i stort sett alla grupper som inte genererar olaglig arbetstid. Dom kommer givetvis att vara precis lika trötta och farliga i trafiken som yrkesföraren som har två förarjobb, men dom kommer INTE att vara olagliga och det är ju alltid en tröst.




Buzznet :

1 kommentar:

Svemicke sa...

Intressant aspekt det där med olaglig verksamhet för yrkeschaufförer. Det är beviset för att det hade varit bättre om myndigheterna INTE lade sig i allt, då de inte begriper vad de sysslar med.