26 juli 2008

Lördagen den 26 juli anno 2008

Ibland undrar vår förare om ett uppmuntrande av att vara ickeproduktiv i reproduktion av mänskligheten är så smart. Att man inte ska straffa personer med viss sexuell läggning är självklart, så det är inte själva frågeställningen. Men varför skall vi som samhälle hylla en grupp som inte vill eller kan bidra till samhällets fortlevnad?
Fast idag är det samtidigt högsta mode att vara barnlös till förmån för karriären så det är nog rätt så naturligt att propagera för att man inte skall eller vill skaffa barn. Vi får alltså ett underskott i befolkningsökningen och måste importera "produktionsenheter". Förr kallades det arbetskraftsinvandring. Så vår chaufför fortsätter att bli förvånad att man slår på stora trumman för att vara barnlös....för ännu har inte naturen löst problemet med att representanter av samma kön kan reproducera sig. Samtidigt pågår en annan märklig debatt på samma tema som går ut på om mamman verkligen är mamman. Det handlar med andra ord om alla varianter på reproduktion. Outsourcing av havandeskapet är en lönsam industri som givetvis ger service till alla karriärskvinnor som vill slippa göra det själva. Men det handlar också om att korrigera naturen. Två personer av samma kön kan än så länge inte reproducera sig och då vill hbt-personer "lura" naturen genom surrugatmödraskap. Vår chaufför tycker det verkar som man både vill ha kakan och äta upp den....Livmoder till uthyrning - ny affärsidé som en följd av hbt-verksamheten. Så vår käre förare är nog rasist och homofob och allt vad skällsord det finns, när argumenten tryter. "Jag vill inte bli som mina föräldrar - tjäna så lite och slita så hårt." Hum tänkte chauffören och erinrade sig att den nya trenden är att åter sära på flickor och pojkar, damer och herrar i en massa olika sammanhang. I utbildningen är det åter högsta mode och sedan finns aktiviteter som t ex kvinnofrukostar, riktade föreläsningar med mera.


Så var vi fast i FRA-lagen igen och nu dyker det upp nya "fakta" i ämnet. FRA har tydligen varit jätteduktiga redan långt före lagen på att samla in data om telefonsamtal och e-post. Sedan har IB (informationsbyrån) bytt namn till KSI (kontoret för särskild inhämtning) och fortsätter med något som är förvillande likt åsiktsregistrering. Sedan plussar vi på med EUs direktiv 2006/24/EG om lagring av uppgifter som genereras eller behandlats i samband med tillgängliga elektroniska kommunikationstjänster eller allmänna kommunikationsnät.
EUs direktiv och FRA-lagen blir som en våt dröm för de som vill hålla koll på sina medborgare.


Detta med digital färdskrivare var en luring - få knappar, men med många funktioner. Det gäller att trycka rätt. Ibland går det och ibland går det på tok...



Chauffören inser plötsligt att han är född i fel årtionde. Hade han varit en 70-talist hade han varit en fena på skatteplanering och nolltaxering fast en bristande skattemoral har han nog ändå. Skatteverket vill på alla de sätt betona vikten av att betala skatt! Vår förare ser genast en lösning - ingen får ut någon lön eller annan kontant ersättning utan allt sådan levereras oavkortat till Skatteverket och därifrån får alla en liten samhällslön. Exit nolltaxerare med flera.
Sådana där små olägenheter som att folk kanske anpassar sina arbetsinsatser efter storleken på samhällslönen är väl olägenheter man får ta.... Man kan ju inte få allt - jämt!




Buzznet :

Inga kommentarer: