28 juli 2008

Måndagen den 28 juli anno 2008


Ny arbetsvecka och rekordvärme....det är i detta läget man hoppas att AC:n verkligen fungerar. Men sådant är inte helt självklart i dessa tider. Sak samma med munstycken till alkolåset. Dom är så dyra per styck att man måste uppfinna sätt så att alla han använda samma. Det måste röra sig om minst ett antal öre per styck.
Annars kan man tycka att en busschaufför som skadas i sitt arbetet och sedan hotas av uppsägning är en riktig skröna - tyvärr inte. Bussarbetsgivarnas ansvar för sina anställda som skadas i sitt jobb som busschaufför på ett sådant sätt att dom inte kan fortsätta att köra buss verkar lysa med sin frånvaro. Det borde rimligen finnas ett system som fångar upp dessa personer och hjälper dom ut till ett alternativt arbetsliv utan att blanda in staten. Det är arbetsgivaren som orsakat skadan och då är det rimligt att ansvaret förblir hos den som orsakat skadan.
Försäkringsläkare skall det vara skottpengar på...har en person bara ett enda finger kvar på handen kan han nog skriva på en dator och då har han arbetsförmåga. Att ingen vill anställa ett finger glömde man bort. Det märkliga historien är att facket råder chauffören att säga upp sig för att få tre månaders uppsägningstid - det känns inte som omtanke om medlemmen. Här skulle ju facket driva en process om arbetsskada, men man lägger sig platt.




Buzznet :

Inga kommentarer: