03 juni 2008

Tisdagen den 3 juni 2008

Jag har alltid undrat hur Citronplockare kör buss? Kan och får dom överhuvudtaget köra buss? Uppgifterna går isär och hos Vägverket finns inget svar att få! Personligen hade jag aldrig hört talas om saken förrän här om dagen!
I övrigt är såväl tjänster som nyckel över hur Svenljunga skall jobba i sommar klara. Genom en otroligt skicklig förhandling har kommunal nu lyckats plocka bort "gubbatiden". Starkt jobbat grabbar!


Nu har jag fått höra att den mycket farliga AC-förkylningen samt den våldsamt smittsamma grill-snuvan härjar fritt i vårt område av Sverige. Fast i våra depå-bussar kan aldrig AC-förkylning uppstå och det känns tryggt!
Vad vi däremot drabbas av är rödljusallergi...och det är en rätt otrevlig åkomma! Lite värmeslag inträffar också - fast flertalet förare kommer nog snarare att drabbas av den gräsligt hemska dragsjukan.


Däremot tycker jag att det är mycket märkligt att den kvinnliga delen av befolkningen sörjer en karl som i 50 års tid bestämt hur dessa damer skall klä sig. Snacka om kvinnlig frigörelse.
Lika märkligt är det att Bingolotto nu skall sändas i den vanliga fria TV4-kanalen igen. Man flyttade ju programmet till betalkanalen TV4+ och detta beslut har man försvarat med näbbar och klor. Så varför flyttas programmet ut till TV4 igen?


Trots att tryckfriheten i hårda tider trängs tillbaka har den grundstruktur som antogs av riksdagen visat sig stryktålig. Den har samtidigt visat sig vara levande och utvecklingsbar. En medborgare som så önskar kan få grundlagsskydd, även för sina yttranden i stenciler och på webbsidor. Med yttrandefrihetsgrundlagen, YGL, tillämpas TF:s principer så långt det går även för de mer svårskyddade, nya medierna - som radio, TV och många typer av internet-publiceringar. Dessa grundlagar, som i detalj reglerar och säkrar den fria åsiktsbildningen, är unika i världen. "En ögonsten" i ett fritt rike som grundlagsstiftarna uttryckte det. Detta unikum står nu inför en ny prövning. Den förra regeringen tillsatte en stående beredning med uppdrag att bland annat se om det är nödvändigt och möjligt att ersätta tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen med en lagstiftning som är teknikoberoende. Den nuvarande regeringen är tydligen också inne och vill försämra och försvaga lagen - oklart varför! Kan Världens Bästa Regering möjligen tro att en harmonisering med EU är den enda lösningen? Är det så att man helt enkel önskar att tryckfriheten inte utvecklas, utan avvecklas?


Är den biogas som produceras i Borås så miljövänligt som det sägs? Med omkring 20 procent av hushållsavfall som köps och fraktas från norska Molde, 90 mil bort 600 liter diesel senare så undrar jag hur mycket biogas som framställs ur dessa norska sopor och hur stort blir "nettot" när man räknat bort dieselåtgången för Borås-Molde tur och retur. Hur mycket mer råvara fraktas på en mindre miljövänligt sätt till biogasanläggningen? Sedan skryter Västtrafik att man kör med rena och miljövänliga Biogasbussar i Borås där framställningen av denna miljövänliga gas kanske inte var så överdrivet miljövänlig!



Inga kommentarer: