27 juni 2008

Fredagen den 27 juni 2008

Världen ändras tyvärr inte så mycket och ny teknik som internet måste övervakas och bevakas och kontrolleras och filtreras och censureras.
Hur skulle det se upp om alla människor fritt kunde uttrycka sina åsikter? Det skulle bli en så allvarlig maktförskjutning att politikerna skulle ha brun insida på brallorna.
Nu gick ju FRA lagen igenom som väntat och många länder vill nu att även bloggandet skall kunna kontrolleras så att inte folk fritt skall få framföra sina åsikter. Vi vet ju alla att en insändare i en dagstidning eller veckotidning har granskats många gånger för att kontrollera om den är politiskt korrekt och uppfyller en massa andra regler innan man ens överväger att ta in den i tryck.
Så bloggar som denna som enligt bivab-förare skrivs av en person med 0-koll på i stort sett allt skall givetvis cencureras bort. Det är helt enkelt skadlig med fria åsikter eftersom det kan rubba maktbalansen och skapa äkta demokrati och det vill ingen makthavare ha....
Så bivab-föraren har rätt - bloggarna kommer att övervakas och cencureras och förses med munkavel och den fria replikrätten som bivab-föraren utnyttjade försvinner helt.
Fildelningen - och då avser jag den legitima delen - skall också stävjas för det finns väl kommersiella intressen som störs.
Dags att censurera sig själv!

5 kommentarer:

Svemicke sa...

Världens Bästa Land vill väl hålla koll på sina invånare så att landet kan förbli Världens Bästa Land? Om ett sådant land skall kunna bibehållas måste folket hållas i schack. Fria åsikter kan pålysa att Världens Bästa Land inte är just Världens Bästa Land.

Nu är väl snarare bloggandet skadligt för hela världen. En massa vanligt folk med åsikter som inte kan hotas med uppsägning, avsättning ur partier eller rentav mord kan, just som Du skriver, störa maktbalansen. Politikerna tappar kontrollen över folks hjärnor och detta gillas inte.

Teknikens framfart gör många arbetslösa, men det är först när politikerna riskerar att bli arbetslösa som de reagerar.

Jöran Spångberg sa...

Idag lärde sig min uttorkade hjärna att biblioteken tydligen är tvungna att spara datauppgifterna på vilka som lånat böcker och vilka böcker dom lånat!
Sedan sparar Vägverket allt som de elektroniska förarkorten producerar så nog har vi övervakning så det räcker ett tag...
Intressant argumentationsteknik som den trevlige Bivab-föraren kör med.. Han har tydligen ett stort ordföråd med indektiv och sedan tog det slut, för han hade berövligt svårt att besvara okompliserade lätta frågor...

Jöran Spångberg sa...

Inte alla knivar i lådan..
Inte den vassaste kniven i lådan..
Inte alla hästar hemma...
Bara två hjärnceller...

Sedan stavas INTE inte inta.. men det är ju å andra sidan en annan historia...

Anonym sa...

Nu är jag övertygad, du har faaan inte ens två celler kvar på övervåningen.
Du har inte (inta) ngt innehåll där överhuvudtaget.
Stackars dig, du har det inte lätt här i livet.

Svemicke sa...

Och i och med realtidssystemet så blir det ännu mer övervakning. Operationen av det lilla chippet i allas våra hjärnor känns inte längre så avlägset.