07 juni 2008

Lördagen den 7 juni 2008


Återkoppling på felrapporter på bussar vore en ljuv dröm att hoppas på! Då kunde det kännas meningsfullt att skriva felrapporter. Körde just på Nationaldagen en buss där jag skrivit en felrapport som gick ut på att bussen ryker fruktansvärt ur avgasröret - verkar som den kördes på eldningsolja 2 eller 3 snarare än citydiesel. Denna "miljöbuss" spyr dagligen ner omgivningen med sin svarta avgasrök. Då skulle det kännas bra med en kommunikation direkt mellan verkstaden och föraren.
I övrigt kommer Svenljunga Station att bli ett tråkigare ställe från och med nästa vecka när StationsKiosken stänger för gott!


Apropå station så skall även Sverige nu satsa på höghastighetståg för att göra Sverige lite rundare. Stockholm - Malmö och Stockholm - Göteborg är det man talar om....icke ett enda höghastighetståg som förbinder de norra och södra delarna av landet. Så ser tanken ut i all kollektivtrafik idag. En medveten avfolkning av "olönsamma" områden och så skall man packa in så mycket folk som möjligt i Sveriges tre större städer.


Fartkamror är inte popis...Man förstör dom på olika sätt och hoppas väl att pengarna för att reparera och sätta upp nya skall ta slut...Det är onekligen lättare att ta livet av en plåtpolis än en riktig. Vi är nu inne i studenttider och många egendomliga ekipage dyker upp på vägarna.


Amerikanarna kör med handelshinder och inreseförbud och andra restriktioner. Kan just undra hur dom skulle reagera om EU och Asien införde samma restriktioner mot USA? Det har nog aldrig slagit en amerikan att terrordådet mot dom var ett resultat av deras eget agerande.


Att Sveriges Bästa Regering kanske inte har alla hästar i stallet framstår mer och mer tydligt. Nu stryper man åt i sjukskrivnings reglerna och skärper tonen ytterligare mot dem som i ungefär 50 år betalat in pengar till sin egen pension. Ni får nog faktiskt känna Er blås ta på 50 års inbetalningar och jobba ett antal år till...
....samtidigt växer nya bemannings företag upp som svampar och fast anställning blir något som man läser om i historieböckerna. Vad de nya reglerna för sjukförsäkring egentligen konkret innebär står nog inte riktigt klart ännu i hela sin vidd, men "the bottom line" är att återföra så många som möjligt till arbetsmarknaden. Dom skall bidra istället för att tära. Jag läste om Vlad Tepis som spetsade lytta och sjuka på pålar... så denna metod kan nog i varje fall anses lite humanare!


Noterade i veckan att Riksbanken vill sänka våra löner genom att införa uttagsavgifter på våra surt förvärvade slantar. Kan det vara dags att skrota lönekontot på banken och återinföra kontant lön i näven igen...??? Kort och annan skit kan dom stoppa upp i häcken... Snikenhet brukar slå tillbaka förr eller senare. Hoppas att det blir förr.
Apropå snikenhet så kan man i vissa kommuner få det komposterbara trädgårdsavfallet bort transporterat för en slant och sedan köpa tillbaka det som biogas. Man tar betalt för att ta hand om råvaran och sedan tar man betalt för slut produkten... snacka om vinster! Fast knappast miljö vinster för det är säkert inte biogasfordon som åker runt och samlar in komposten.


1 kommentar:

Anonym sa...

Kontantlön hörs bra, jag vill ha min utbetald i guld och inte i papperslappar.

//nimbra