23 juni 2008

Måndagen den 23 juni 2008



Respekten för busshållplatser är minst sagt usel även inne i städerna. Annat var det förr…. Fast jag fick just veta att i Norge är busshållplatser att anses som allmän parkering.
Hörde lite roliga synpunkter på rattfylla idag. Eftersom ungdomar i områden utan kollektivtrafik är hänvisade till andra kommunikationsmedel så är risken att man tar sig hem från festen rattfull eller styrstångsfull rätt hög i kombination med att polis till 98% saknas.
Apropå det så skall det tydligen bara vara låggolvbussar i den nya upphandlingen – byebye Bussgods och adjö lilla ryggen.
Och de som eventuellt blir anställda hos en ny operatör blir samtidigt Sist In där… och så var den anställningstryggheten inte mycket att hänga i granen… och så håller hela den svenska arbetsmarknaden att svänga över åt.

Detta med EU och Europas Förenta Stater är allt bra långt borta i mer än ett avseende. Inte ens en så simpel sak som teletrafik och datatrafik har man lyckats samordna och kollektivtrafik är en rejäl röra. Att vi inte ens har samma myntslag känner vi alla till, och att de olika länderna har jätteskilda teletaxesystem ställer naturligtvis till det när man skall ringa. Att använda mobiltelefon eller surfa trådlöst kan bli en riktig kalldusch, även inom landet om man kommer för nära Danmark, Norge eller Finland. Man har inte ens planer på ett gränsöverskridande språk… Och Irlands Nej i nu senast måste bara ha varit en liten missuppfattning. För vem är EU?

Man har fått åka gratis kollektivtrafik i Lidköping på lördagar och av allt att döma har resultatet blivit det man ville uppnå. Biltrafiken minskade och resandet med buss ökade. Dessvärre var inte stadsmiljön i Lidköping värd de extrapengar som gratis buss på lördagar kostade, så nu är man tillbaka på ruta ett igen…

Projekt kompis data har visat sig vara en ren förlust…Mycket extrajobb och bara mer och mer bekymmer.

1 kommentar:

Anonym sa...

nja norge kanske är att ta i men i Bergen så parkerar alla varsomhelst o det finns faktiskt en p-vakt(vad jag sett) som fotar o bötfäller dom som fullständigt idiotparkerat(verkar ej gälla busshållplatser)!