08 maj 2008

Torsdagen den 8 Maj 2008


Vädret är underbart och Riksväg 27 är avstängd mellan Aplared & Borås, dessutom är Mariebergsgatan avstängd för utfart ur Borås. Detta innebär en differens under icke rusningstrafik på cirka 10 minuter inte minst på grund av idiotiskt placerade trafikljus lite här och där. Vem är det då som får offra sina pissepauser med mera? Rätt gissat - förarna! Den som arrangerade trafikljus med mera i Aplared lämnade hjärnan hemma den dagen och personen i fråga har aldrig ens hört talas om ordet kollektivtrafik och han/hon känner absolut inte igen en busshållplats. Respekten för kollektivtrafik är absolut 0 (noll).
Sedan är det frågan om Lockryd just nu är en arbetsplats där bussarna förväntas hålla sig borta eller om det är en bussterminal? Det står i alla fall såväl grävmaskin som lastbilar ivägen och i början hade dom inte ens vett på att gå åt sidan. Frågan är vad som händer om dom måste gräva sig över in- och utfarten till hela Lockryd för att komma hela vägen till Sandsjön och det är dit man är på väg.
Kan också observera att portionssnusare saknar intelligens ovanför halsen - det är en grupp som tycker det är helt i sin ordning att spotta ut snuspåsen på golvet i bussen.



Fusk med mat verkar vara en mycket lönsam verksamhet eftersom det är så utbrett.




Buzznet :

5 kommentarer:

Anonym sa...

För en gångs skull är ditt gnäll befogat.
Jag håller med dig om att det är ett djävla sätt att blockera busstrafiken på detta sätt

Svemicke sa...

Hade jag varit Dig så hade jag gått ut och pissat medan jag väntar på grönt ljus i Aplared.

Jöran Spångberg sa...

Till SveMicke
Dessvärre misstänker jag att det då skulle inkomma diverse klagobrev om blottande bussförare. Inte så kul. Och sedan skulle det säkert vara någon som hade andra typer av synpunkter också....
Inte helt riskfritt jobb vi har!

Svemicke sa...

Då kontrar man med att det idiotiska trafikljuset utan kollektivtrafikprioritering ställer till det för chaufförerna på ändstation. "Gör om, gör rätt!" säger man sen. Politiker och beslutsfattare finns till enbart för en orsak; Att chikaneras.

Jöran Spångberg sa...

I detta läget känns det väldigt rätt att påpeka det uppenbara - vi har inga "Ändstationer" på våra linjer... Här gäller enbart naturutsikt oavsett vad avtal och annat fint säger.
Vad som står i fackliga avtal gäller inte oss har vi insett efter en nästan fullgången avtalsperiod...