10 maj 2008

Lördagen den 10 maj 2008


Så har det kommit ett nytt veckobrev minsann och det mesta berörde inte oss lantisar. Bland det ämnen som kunde vara av visst intresse var att två sökande till jobbet som trafikchef skall gå "ronden" i nästa vecka. Själv skall nuvarande trafikchef börja varva ner.
Att Västtrafik frågar BL om snabbussarna kan stanna i Målsryd under broreparationen visar väl lite av hur lågmotiverade den instansen är att förstå den uppkomna situationen med ständiga förseningar och problem med anslutningen till Falkenberg. Överhuvudtaget gillar inte VT gränsöverskridande trafik! Det är dessutom besvärligt att fixa med utbytet av pengar mellan områdena och vi får med jämna mellanrum bannor för att vi ägnar oss åt kundservice och säljer direktbiljetter till exempelvis Falkenberg.
Att våra sommartjänster snart skulle vara klara har vi inte märkt något av, men det är väl en annan historia.
Däremot tycker MrBanco, gnällkallen, att han kunnat notera att "våra" resenärer inte uppskattat att man stoppat Hajenladdningarna i stan! Misstänker att bland annat linje 48 & 49 är berörda. Att gå till nått ställe i Borås var tydligen inte heller poppis när man var van att göra det på bussen till eller från jobbet. Det är väl en vanesak antar jag, men mycket laddande blev det.
Så kan vi berätta för nuvarande trafikchef att AC:n i 'våra' bussar aldrig fungerat riktigt och med åren fungerat allt sämre. MrBanco minns inte att anläggningen någonsin blivit rengjord eller fått sina filter bytta. Man har bara kollat kylmediat då och då enligt något serviceintervall.
Rent allmänt så har väl rengöring av bussar utöver att våttorka golv ingått i skötseln av vagnarna. Vi hade i början av anbudsperioden lagt in vagnvård under de nio veckor som utgör sommarperioden, men det blev med tiden impopulärt och fick inte förekomma. I vart fall så ingick rengöring av t ex tak invändigt i sommarrengöringen, liksom rengöring av stolar. Nu ställer vi enbart av bussar. Förfallet fortsätter. Sista gången vi lyckades genomföra sommarservice ordnades det grindar i bussarna, vi lagade att trasigt invändigt inklusive gardinhållare samt reparerade karosskavanker. Det är slut med det nu... Personligen tycker MrBanco, ökänd gnällis, att det ser rätt trevligt ut om det kommer en hel och ren buss och hämtar honom vid hållplatsen, men han börjar känna sig rätt ensam om den åsikten.




Buzznet :

Inga kommentarer: