25 maj 2008

Söndagen den 25 maj 2008

Kan berätta att dom två (2) läsarna av bloggen aldrig hörde av sig så det blev inget nyhetsbrev ens en gång. Nåja man skall inte gråta över spilld mjölk.

I Schlagervärlden slog vi oss för bröstet först och fick storstryk efterråt.. Lite av ett Västgötaklimax. Lite synd om Charlott är det onekligen eftersom hon lagt ut massor av energi på att puffa för sitt bidrag ute i Europa. Problemet är väl att Sverige inte är ett land man känner till i Europa. Vi är en liten marginell randstat i det stora Europas utkanter.

Efter massor av strul kom det ett veckobrev, fast det är väl osäkert om alla har fått det. Som den vakne lägger märke till har det nu utkommit två (2) veckobrev med samma veckonummer och samma utgivningsdatum. Den avgående trafikchefen är nog lite stressad så här i brytpunkten mellan gammalt och nytt! Fast han trivs - tro katten det - han får ta tag i nya spännande utmaningar och lämnar ihjälstressade chaufförer som mist sin lilla frihet och blivit inlåsta i alkoholblåsande, knarktester och realtidsystem. Själv får han växa både som människa och yrkesman - tror tusan att man trivs.

Hos oss har ytterligare medarbetare lämnat skeppet... för nya spännande utmaningar och större vyer. Bara att gratulera. Det var alltså depåmöte i Svenljunga och det var lugnt och fridfullt som en liten kafferast. Man skulle nästan förledas att tro att depån skulle kunna börja fungera igen och en facklig representant hade till och med lyckats övertyga företaget att det blev en besparing för BL om denne fick ta bussen hem på rasterna. I sann (S)-anda & kamratskap (eller hur det nu stod i partiprogrammet) bör det alltså vara fritt fram för några fler infödda att ta bussen med sig hem. Det är skönt när de riktigt inbitna (S)-arna som skall representera kollektivet börjar tänka som sanna kapitalister, i alla fall när det är till deras personliga fördel. Vi fick också ett utkast till våra 9 veckors sommartjänster - med ett löfte om att få dom i ett mer normalt skick rätt snart. Det blev visst lite undertid i sommar, men det spelar knappast någon teater under dessa nio (9) veckorna heller. Det positiva är att vi slipper nattrafik på torsdagar i sommar. Finns inte med i kommande tidtabellen i alla fall.

I övrigt kan man möjligen invända mot så kallade kamrater, kollegor eller vad det nu skall kallas, som ständigt försöker dölja sanningen bakom halvsanningar, rena lögner eller kompakt tystnad. Den typen är svåra att samarbeta med eftersom man ständigt måste ta ställning till värdet av den information man fått och det bakomliggande motivet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lagt till dig på msn //n

Anonym sa...

Klart man läser din blogg, hur ska man annars få sin dagliga dos av gnäll?