12 maj 2008

Måndagen den 12 maj 2008

Idag är det alltså Annandag Pingst. Fordom en religiös helgdag, numera avvecklad och degraderad!

Förseningstiden i Lockryd ligger tydligen emellan 10 och 17 minuter.

Redovisningstiderna vi en gång fick ut gäller tydligen inte längre. Kanske dax för en reviderad utgåva... Måndagar 09:00 - 12:00 kan strykas.




Se där ja! Nu har även 'vårt' Lockryd upphöjds till stad och förärats en stadsbuss! Sandsjön skall ju byggas ut så varför inte.... Ser bara lite malplacerat ut!




Vagn 244 har fortfarande fällstolar. Att skriva felrapporter känns rätt så meningslöst. Att det dessutom inte finns AC-reglering mitt i högsommarvärmen är väl BL-typiskt. Nåväl, förr i tiden körde vi omkring med öppna takluckor... Så vi får väl backa bandet på nytt! Att man dessutom inte kan låsa ratten i valt höjdläge får väl ses som bonus. Ett plötsligt el-avbrott så att dörrar, med mera, slutar fungera blir grädde på moset. Nåväl - helt i enlighet med BL-filosofi - bussen rullar ju.




Monteringen av så kallade övervakningskamror lämnar en hel del att önska tycker gnällputten MrBanco. Nuvarande montering indikerar att föraren inte skall kunna övervaka bussen. Dessutom fungerade inte systemet, utan går tydligen i baklås regelbundet. På andra fordon MrBanco sett har monitorn suttit så att föraren kan se vad som sker bakom ryggen. Så icke här!




Postens leveransfordon har tydligen ett undantag och kan använda busshållplatser vid leveranser, även på hårdbelastade hållplatser. Fast jag har sett fler som har egna regler.


Vi har en liten hobby på Resecentrum. Godsvagnsslalom. Idag är bara den lilla banan som är förberedd. Nått kul skall man ha.

Att ringa vår depåchef har sina risker. Än har han semester, sitter och spikar tak, är på någon ungdoms uppkörning, ser någon ta studenten osv... så det innebär i alla fall omväxling, fast man inser att man ringer vid fel tidpunkt och gör intrång i privatlivet.

Fler och fler landsbygdsskolor läggs ner i ökande takt och skapar ett accelererande behov av mer och fler bussningar. Fast det innebär också en ökande utflyttning och naturlig avfolkning!

Inga kommentarer: