14 maj 2008

Onsdagen den 14 maj 2008




Nu hann jag inte med att ta bilder på alla bilar som inte förstått innebörden av ordet busshållplats och bussterminal. Jag var tvungen att köra buss också. Dock förefaller respekten för begreppet busshållplats ha raserats helt. Det gör inte situationen för kollektivtrafiken bättre, bara att olycksriskerna ökar. Det står ofta lastbilssläp på våra hållplatser så yrkestrafiken är nog värst trots allt. Fick dock ingen bild på detta just idag.


Här går det undan minsann. Denna unga Eu-moppedist höll styva 80 km/tim på vägen till Sexdrega. Ett livsfarligt fordon framför bussen med andra ord.


Hörde idag på vår komradio att det rullar omkring bussar som saknar utrop i bussen...

Undrar hur mycket hårfett med mera som finns i bussens alla nackstöd? Frågan ställd efter att ha rengjort alla sidorutor från just hårfett. Där satt ändå en hel del.

Nu har jag äntligen fått en översättning på begreppet RATTFROSSA. Det betyder att bussen nästan går dit Du vill.. observera nästan

Vår miljöbuss vräker ut svart avgasrök vid motorbelastning - det känns nästan som i gamla tider när man släppte avgasbromsen i nedförsbacke. Stackars sate som befann sig i filen bredvid.

Sedan är det rätt irriterande att trafikhuvudmannen Västtrafik lämnar ut direkt felaktiga uppgifter om hållplatser etc för linje 350 & 360. Dessa linjer har inga hållplatser uppe i Aplared vid någon jäkla tapp och har aldrig haft efter det nya Riksväg 27 öppnades.

Kan en GPS verkligen ersätta lokalkännedom? Jag bara undrar efter att ha sett en ambulans tvärvända på vägen med blåljus och allt...

4 kommentarer:

Anonym sa...

vilken dag var Tisdagen den 14 maj?

Anonym sa...

Man har sett förare prata i mobil, och även skicka sms när dom kör.
Men en förare som sitter och fotgraferar när han kör, det är nog faaaaaan rekord, tänker på fotot med mopeden.
Klanka på andra yrkesförare om vilken trafikfara dom kan vara, det går ju bra.
Men SOPA FÖR FAAN RENT FRAMFÖR EGEN DÖRR FÖRST.

Anonym sa...

Med anledning av kommentaren om EU-moppen! 1. Vem har sagt att bussen rullade när bilden togs och 2. vem har påstått att föraren tog den?
Men det är däremot sant att det är lätt att dra förhastade slutsatser.

Anonym sa...

Hur skulle Bancoponken annars veta att den körde 80 knyck, tror inte att ngn annan fotat åt honom heller.