05 maj 2008

Måndagen den 5 Maj 2008


Regnet hänger i luften och fåglarna håller konsert... en rätt så trevliga dagar att vakna till med andra ord. Veckobrev kom - 2 stycken till och med. Allt löper på i samma gamla hjulspår. Inga överraskningar precis utan allt är ren rutin - trist eller kul avgör var och en själv. Mycket datorservice har det dessvärre blivit den sista tiden och det är inte så kul...mest beror det på handhavandefel.


I ett land långt härifrån kör man också busstrafik och där, i Egypten, omkom nio människor i en svår bussolycka då bussen brakade in i en betongbarriär, slog runt och började brinna. Nu kommer det märkliga med denna notisen - bussen var troligen förarlös, i vart fall nämns inte denne med ett kommatecken ens en gång. Surkarten MrBanco tycker det är lite märkligt att denne är så osynlig.
Här hemma kan jag möjligen uppmärksamma ett fenomen som är rätt intressant i sin enkelhet. Ungdomarna får skolkort som skall ta dom till och från skolan (är det tänkt i vart fall) och förhoppningsvis göra dom till nöjda bussresenärer när dom blir äldre... Dessvärre floppar den idén på stört. När det kommer till aktiviteter efter skoltid är det föräldrar med bil som gäller så här hjälper varesig förlängda skolkortstider eller fritidskort - det finns ingen busstrafik. Det enda som fungerar, om än lite haltande, är att ungdomarna drar in till Borås och driver på stan för att ta en djäkligt sen buss hem på kvällen och försova sig till skolan dagen därpå. Barnen har inte en chans att delta i olika aktiviteter i den egna kommunen - i synnerhet inte om man bor utanför tätorterna Tranemo eller Svenljunga. Gör man det är man isolerad i den egna byn tills skolbussen går nästa gång. 'Våra' ungdomar har mycket brått att ta körkort och skaffa nått att åka i och när allt är klart lämnar dom bygden för att 'inte ruttna bort i den bondhålan'. Kommunerna erbjuder knappast möjligheter till ett aktivt fritidsliv utöver herrfotboll. Så om man vill skapa en levande bygd utanför städerna är det dags att ändra tänkesätt annar blir det som någon sa om Kinna - hela samhället är ett enda stort ålderdomshem. Sant eller ej så skapar det en varningssignal. MrBancos egen by är definitivt ett avanserat seniorboende och det enda som byggs ut här är kyrkogården. Kan vara nått att fundera över.


Sedan läste jag en liten notis om att man inte skulle hålla sig undan för Kronofogden och den notisen var bara såå fel! Kronofogen är folkets fiende och (kunga)maktens förlängda arm och tro inget annat. Kronofogdens uppgift har sedan urminnes tider varit att pressa pengar ur fattigt folk så att kungar och adel skulle vara försörjda utan att behöva arbeta. Ett tidigt "bidragssystem" kan man kalla det. Prästerståndet, som inte heller krökte rygg i onödan, skulle ha sitt tionde. I notisen varnades för att skriva under papper som kommer från Kronofogden och det går inte att nog många gånger betona hur gott råd det är - skriv aldrig under papper som kommer från det hållet, aldrig. Att man sedan skall betala sina skulder är en helt annan femma! Om man inte skriver under kommer en så kallad delgivningsman att jaga Dig - så vadå? Låt han få sin motion den pensionerade polisen. Att Du sedan per automatik skall bestrida ALLT som kommer från den myndigheten är en självklarhet. Det är ju fienden Du har att göra med - glöm aldrig det.
Som svensk innevånade har Du två verkliga fiender och den ena, som skapades av kungamakten en gång i tiden är alltså Kronofogden (det framgår till och med av namnet). Kronofogden tjänade Konungens Skattmästar, nuvarande Skattemyndigheten. I Skattemyndighetens ögon är vi svenskar en samling fifflande bedragare som ständigt försnillar skattepengar, ljuger och på alla sätt försöker undandra oss beskattning - fienden med andra ord. När man läser dagstidningar och veckopress så inser man snabbt att den instansens människosyn. Krögare är ett fifflande släkte, Frisörer är bedragare, Byggmästare är så hemska typer att dom skall inte ens nämnas, Hantverkare borde förbjudas så som dom håller på att smyga sig, Fotbillsspelare var inte heller så där ärliga, dom där jädra Idrottsmänniskorna flyttar till Monaco, Taxichaufförer, Bankdirektörer, Försäkringsbolagsdirektörer, Läkare, Bilhandlare, Researrangörer, Svarttaxiåkare och det senaste tillskottet Onlinespelare på internet - hoppsan MrBanco, gnällspiken Du vet, missade nästan alla dom som köper och säljer på Tradera och Blocket - fifflare hela högen.




Buzznet :

Inga kommentarer: