13 november 2007

Tisdagen den 13 november 2007


Dagens lilla betraktelse: "OM ett bussbolag i Malmö betalar 27'000 kr i lön borde då inte vi begära samma lön här?" Detta är väl en sådan där typisk facklig fråga, men också en fråga om tillgång och efterfrågan. Om jag misstänker att det är brist på bussförare i Malmöregionen och att danskarna betalar bättre finns det nog anledning att se över sin lönenivå i den regionen för annars är risken rätt stor att alla jobbar i Danmark. Kanske dags för Svemicke att flytta hemöver igen. Om uppgiften är korrekt skulle den flytten innebära en löneförhöjning på cirka 6000:--. Det kan man knappast kalla fy skam!
Fast inom den finska sjukvården skulle man tydligen akta sig för att jobba förstod jag av nyheterna på radion. Där blir man inte bara fast anställd - där blir man fast och livegen. Man ämnar visst förbjuda de anställda från att säga upp sig. Hårda papper.
Fast på Radio 7härad sitter någon fredagspanel och säger att facket är för långt från medlemmarna. Ljusår därifrån. Kanske det är därför som SJF kräver kollektivavtal med Robban Aschberg skriver bara på under vapenhot. Klart besked så.


Våra trogna tidningstjuvar åker fortfarande buss hyggligt regelbundet. Och visst åker tidningarna ut ur bussen med dessa personer. Apropå det. Hur många har sett alla dessa olika skyltar som sitter i bussarna? Rätt svar är ingen. Vem kan peka ut vart skylten "Samtal med föraren förbjudet under färd förbjuden" sitter. Speciellt i depåbussarna.


Fast min främsta fråga för dagen är om inte vår kära fastighetsägare (på depån alltså) har några skyldigheter att salta/sanda eller nått. Det var minsann halt att få ut bussen ur garaget och den slirade och gled och bar sig allmännt illa åt. En låggolvare med svansmotor dessutom. Jaja.
Hållplatserna är ju utritade på vägkartan enbart för att det ska finnas några platser att lägga snöhögar på. Därmed var den frågan avförd från dagordningen och med tanke på hur dom sett ut under åren då har jag en benägenhet att tro att det är sant.



Såg för övrigt Bus4You häromdagen... vilken buss...ren lyx på gummihjul. Föraren sa att man får passa sig för man tror man kör personbil.


Lite märkligt är det. Från nyår åker +65 gratis i Göteborgsområdet, men näpperligen i Borås-området. I Boråsområdet skall man tydligen se upp också för man vet aldrig vart bussen tar vägen kunde man läsa i bladet här om dagen. Kan det ha någon koppling till att bussarnas nummerplåtar är så vältvättade att siffrorna och bokstäverna inte syns. Gäller ej insidan - enbart utsidan.


Sedan knallar debatten vidare i radio, TV & dagspress om alla dessa fuskande politiker som genom sitt uppträdande ger signaler nedåt att det är okey att fuska. Tydligen är det så att de som har gott om slantar är extra vaksamma mot oönskade utgifter och sådant man kan fixa utan kvitto eller som väntjänst är viktigt. Fast ibland kan man nog tycka att våra myndigheter nog tar sig själva på för stort allvar. Inte tar jag betalt om jag kilar över till grannen och fixar något denne inte klarar och sedan hjälper han mig en annan gång. Utan vare sig pengar eller kvitton och en massa papperskrångel. Så har det varit i alla tider.
Nu ryktas det om skoskatt som ett komplement till vägskatt och trängselavgift på trottoarerna lär vara ute på remiss.


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.





Buzznet :

1 kommentar:

Anonym sa...

Äntligen kom "BT"