29 november 2007

Onsdagen den 28 November 2007


Garanti


Ordet garanti har i alla tider blivit överutnyttjat och tappat sin egentliga betydelse. Visst tycker både Du och jag att jobbgaranti betyder ett garanterat jobb, men i dagens läge är ordinflationen så hög att det betyder enbart en spart i baken. I stället för ungdomsgarantin som avskaffas på fredag lanseras en jobbgaranti för ungdomar mellan 16 och 24. Alltså en garanti som INTE är annat än luft.
Något som är mer garanterat är att skoltrötta elever bränner ner hela skolan. På min tid gick dom "bara" hem... I dessa moderna tider bränner man först ner skiten och sedan går man hem. Hem till vad kan den oinvigde fråga sig?


Det kan bli tillåtet med drogtestning av barn. I ett nytt lagförslagsdirektiv vill regeringen ge polisen bättre möjligheter att utreda brott där den misstänkte är under 15 år. Man öppnar även upp för buggning och kameraövervakning av barn. "Syftet är att kunna utreda brott och ingripa tidigare", säger en moderat representant. (Bullshit - buggning och övervakning sker ju innan brott begåtts). Men Barnombudsmannen är skeptisk. "Det inkräktar rejält på den personliga integriteten". Att såväl föräldrar som skola misslyckats med sin barnuppfostran råder det nog inget tvivel om - så nu vill staten leka ställföreträdande förälder. Det är ingen i regeringen som sett för mycket på Big Brother? Bara frågade!
Sedan ska man givetvis åsiktsregistrera och DNA analysera ungarna också när man ändå är i farten.


======================================


Polisen får och skall bryta mot lagen säger någon Närpolischef. Det är en allmän missuppfattning att polisen skall föregå med gott exempel. Självklart får polisen bryta mot trafikreglerna närhelst man känner för det (i sin tjänsteutövning). Är det brått till korvmojen så är det. Polisen får köra så fort dom vill utan att använda blåljus och ljudlarm för då kommer dom fram fortare, så om Du ser en bil komma i full karriär med blinkande helljus är det säkert en polisbil som är på väg att köra vilse. Är det en lastbol är det Schenker....


Mellan mjölkpallarna


Det märks när en asfaltunge skriver i tidningarna. Området utanför den egna staden beskrivs med förakt. Linje 100 beskrivs som en glesbygslinje som haft tur att köra vällastad. Grön Express är också en glesbygdslinje som kör vällastad. Nu uppstår ett definitionsproblem! Om bussen får ta 60 sittande och 15 stående så uppkommer frågan? När är bussen full? Är det när den har 60 sittande eller när den har 75 passagerare. Det är skillnad det! Den delen står aldrig definierade i några avtal. Kör entreprenören på incitament har denna fråga jättestor betydelse.


=======================================



När busschauffören skulle avhysa det stökiga paret från bussen blev det bråk. Busschauffören fick flera slag i ansiktet och blev biten i handen. Nu har Borås tingsrätt dömt en 41-årig man och en 36-årig kvinna från Boråstrakten för den här misshandeln. Tack och lov får man väl säga. Det var i juni förra året som mannen och kvinnan uppträdde så pass stökigt att busschauffören beslutade sig för att slänga av dem. Under tumultet som följde blev han slagen i ansiktet flera gånger av den 36-åriga kvinnan, medan den några år äldre mannen bet honom i handen. För detta och en rad andra brott har Borås tingsrätt därför dömt mannen till en månads fängelse och kvinnan till skyddstillsyn med krav på att hon ska genomgå en missbruksbehandling. Dessutom ska de betala 5000 kronor i skadestånd till busschauffören. Jojo - tro dä!



=======================================


Lastbilscentralen i Svenljunga använder GPS-teknik för att bättra på körekonomin och på köpet minska miljöbelastningen. En bra teknik som ökar effektiviten och miljövänligheten. Sedan slutet av sommaren har avancerade färddatorer installerats i nästan hälften av LBC:s lastbilar. På så vis kan man mäta allt från lastutrymme till bränsleförbrukning och dessutom få en ständig uppdatering om var chaufförerna befinner sig. Snacka om övervakning. Förhoppningen är att alla lastbilar som är knutna till centralen ska installera datorer inom en snar framtid. Men smakar det så kostar det och en sådan "leksak" kostar mellan 600 000 och 700 000 kronor. LBC räknar med att minska koldioxidutsläppen med 224 ton per år. Hur stor den beräknade vinstökningen blir redogjordes inte för. Transportbranschen är hårt konkurrensutsatt och på senare år har miljötänkande blivit ett sätt att hävda sig på marknaden. Tro dä! Är det därför som 66% av alla lastbilar kör för fort?!


========================================


Antalet äldre och pensionärer ökar nu stadigt allteftersom 40-talisterna slutar jobba. Detta har den privata sektorn insett och att här finns en födkrok via privata sjukvårdsförsäkringar, privat sjukvård osv....Alla 40-talister är inte fattiga. Specialanpassade "dyra" lägenheter till de som säljer fina villan för att bo bekvämt och lagom stort på slutet byggs också i attraktiva lägen. Det är pengar som får hjulen att snurra.....


=========================================


Och Färdtjänsten blir kvar hos BL till mitten av maj 2008. Av detta kan man i alla fall dra en slutsats: Det är inte lätt att rätt och korrekt formulera en anbudsförfrågan och sedan tolka den mot inkomna svar. Sedan är det ett jäkla rävspel i kulisserna vid varenda upphandling idag. Det verkar vara en god idé att förlänga hela processtiden så att man hinner att överklaga och vara oeniga innan uppdraget skall gå igång. Överklaga görs numera med ryggmärgen som det förefaller om man läser press från hela landet.


=========================================


Så här i juletid såg jag ANNONSEN...Köp Din motorsåg hos oss. Jag såg den i en liten länstidning i ett område som har hyggligt med skog. Aha - här är någon som insett hur jobbigt det är att stjäla en julgran med yxa och handsåg. Nope - i år är det motorsåg som gäller!



Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.






Inga kommentarer: