10 november 2007

Lördagen den 10 November 2007


Svemicke har varit flitigt i farten på sitt tangentbord och nu hittar man den filosoferande busschauffören i Göteborgsblaskorna också. Det kan gå så när man har gott om tid. Å ena sidan skall all hantering av pengar bort även från bussarna (precis som redan skett på spårvagnarna - där föraren numera sitter isolerad i sin plexiglasbur) å andra sidan kommer Västtrafiks nya diffrentierade prispolitik att kräva betydligt mer växelmynt. Nu skall vi stackars bussförare ånyo hålla på att pluttra med både 50-öringar och 1-kronor igen. Det var ett rejält merarbete senast vi hade det och stilleståndstiderna på hållplats kommer att öka. Dags att kräva en bättre ergonomi på den obefintliga arbetsplatsen (förarplatsen är inte att anse som arbetsplats - tack facket).


Själv har jag begärt utträde ur Kommunal eftersom jag inte har lust att betala en massa pengar för absolut ingenting. Tidningen KA är för övrigt en ren damtidning, vilket är okey om man är dam. Tydligen är det fler som kommit till samma slutsats att lämna facket för nu skall LO och TCO ge sig ut på värvarstråt. Det är ju pengar det handlar om och LO-toppen får svårt att ta ut sina generösa löner om det saknas medlemmar. Jag har inte en aning om vad man skall locka med. LO's rättsskydd visade sig vara en papperstiger när man skulle utnyttja den "nyttigheten" och det lokala facket i Södra Älvsborg har ju visat sig vara ett skämt. Skyddsombud som inte vet vad dom skall skydda och som t ex själva kör omkring med löst gods inne i en buss. Skyddsombud som absolut inte vill besvära arbetsgivaren och som aldrig skulle våga sätta nyttjandeförbud på en rullande skrothög. Listan på exempel skulle kunna göras lång, men det tänker jag inte ägna mig åt.
Kan bara konstatera att i mina ögon är det den bruna linjen som gäller....(den som vill fattar - tungor och så).


Personalliggare hos frisörer och restauranter har blivit en skattemässig framgång och ytterligare en del i den totala övervakningen av medborgarna. LiveCam direkt till skattekontoren är nästa steg samt inopererade id-chip som registrerar vem Du är till LiveCam. Sedan kan man i realtid kontrollera vilka som är på arbetsplatsen idag. Vill Du Vabba så kollar myndigheten att både Du och barnet är hemma via chipkontroll via ett mobilnät. Inget med bidragsfusk. Det nya chipet kan också göra diagnoser när Du anmäler Dig sjuk. Det perfekta systemet där man absolut inte behöver lita på att medborgaren talar sanning. Brottsbekämpningen kommer att bli lätt som en plätt. Bankrånaren i Svenljunga blir direkt identifierad av bankens LiveCam och en mobil chipkoll berättar vart han är och vilken väg han tog sig dit.
Bästa Alliansregering - här är lösningen på alla Era bidragsfuskproblem, svartjobbare och andra som inte följer mall 1A.


Lathund för slappa jobbsökare: Mejla iväg Ditt CV och låt jobben komma till Dig. MeraJobb gör resten påstår dom.... ja ja det återstår att se.


Så är det ju lättare att få jobb om man är snygg (totaltvärstopp alltså). Det gäller ju att ha rätt make-up, hårfärg och kläder på anställningsintervjuen. Och nog faan hänger det på klädvalet visar ny forskning. En flitig doktorand vid Karlstad Universitet håller på att arbeta med ämnet. Man skall både vara vältränad atlet och absolut inte överviktig (övriga handikapp kastar ut Dig på studs). Sedan är språket A & O. Du skall både tala vårdat och utan brytning.
Kraven ökar ju mer kundinriktat jobbet är och ju lägre utbytbarhet jobbet har. Piercing är tabu och detsamma gäller tatueringar. Så nu skall man först gå en kurs i estetisk kompetens och sedan en sökajobb kurs innan Du kan försöka. Henrietta påstår i alla fall att det är på detta viset. S´å det är bara att bryta ihop och gå vidare. Skärpta tjejer och killar skall inte gestalta sig som sexobjekt heller.


Operativsystemet på en av de bärbara sa adjö och la sig ner och dog. Bara att börja från början....


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.




Buzznet :

2 kommentarer:

Anonym sa...

inopererade id-chip som registrerar vem Du är till LiveCam.

Oroa dig inte. Fungerar dom lika bra som Västtrafiks kontaktlösa kort, måste du ju stryka dig mot alla avkännarna för att Storebror ska se dig.

Anonym sa...

Jag skulle vilja kommentera lite kring vad du skrivit tidigare i veckan.
Jag tror att kostnaderna för att köra kollektivtrafik kommer att öka rejält de närmaste åren. Detta beror dels på att tillgången på förare kommer att bli kärv och dessutom kan det inte vara meningen att man, 2007, skall ha ett jobb där man är på plats 13,5 timme men bara har 8 timmar betalt. (det var inte OK i början av förra seklet heller men mer förståeligt att det då fanns)
Hur någon, någonsin kunnat gå med på detta är för mig obegripligt.
Nåväl, jag tror dessutom på fortsatt positiv löneutveckling och därmed en förbättrad status.
Tyvärr ser jag också att de samhälleliga problemen kommer att vara mer närvarande med våld, hot om våld mm.
Dessutom gör ju nermonteringen av vården att ett stort antal människor som egentligen borde "vara omhändertagna" rör sig ute i samhället och de åker nog buss allihop, vad jag kan förstå.
Jag kommer för övrigt aldrig att ta ett busskörkort :-)
Mvh KW, TCH, BLAB