26 november 2007

Måndagen den 26 november 2007


Kullerbytta


Skolans vändslinga var inte halkbekämpad.
Svenljunga Station var inte halkbekämpad.
Garageplan var absolut inte halkbekämpad.
Men samtidigt krävs full säkerhet för våra bussåkande skolbarn. Jag får liksom inte riktigt ihop hur man egentligen tänker för det finns ingen logik. De olika bitarna samverkar inte.


07:40


Den lilla samtrafiken vi skall ha 07:40 varje morgon fungerar av någon märklig anledning inte nått vidare efter 3 månader vilket jag tycker är märkligt.
Det står inte i specen får man höra med jämna mellanrum - ännu märkligare! Varför har man inte lämnat ut korrigerade specar om nu detta är metoden att lösa problemet?
Hur kan en sådan skitsak vara ett problem efter tre månader? Knepigt!


Aplared


Boende i Aplared kom rätt snabbt på att det fanns TVÅ sätt att ta sig till Borås. Genom detta fick man i princip timtrafik genom Aplared. Antingen åker man "rätt" väg via Målsryd & Gånghester eller så åker man bakvägen till hållplatsen R27 Aplared och tar en 350 eller 360 till Borås. Det är här som man separerar de smarta från övriga. De smarta vill inte gå över riksväg 27 och därför har det uppstått en "osynlig" hållplats vid gångvägen upp till hållplatsen i riktning Borås. Övriga kliver av på hållplatsen i riktning mot Lockryd & springer sedan över Riksvägen och riskerar att bli påkörda.


Turistbussar


RUM 448 tillhörande Lidbergs Buss AB i Horred hade lagt beslag på linje 303:s hållplats och flyttade inte på sig trots att linjebussen stod bakom och tutade. När jag sedan fick backat och åkt vid pass 10:00 hade föraren satt sig vid ratten i alla fall. Det är ett oskick att dessa turistbussar håller på att lasta sina passagerare bland linjebussarna och ständigt är i vägen. I fredags vid samma tidpunkt var det också en turistbuss ivägen, men den hade vett på att flytta sig.


Bussen före


Nu borde det vara dags för en ny kampanj för Bussen före. Alla färskare bilister fick aldrig läsa sig den regeln i körskolan. Sedan har jag och några kollegor ett önskemål till arbetsgivaren. Vi vill ha pansarplåt på bussens vänstersida - tjock pansarplåt skall det vara. Så där lagom till pensioneringen blir bra. Tack på förhand!


Reagera på det Du läser och mejla mig på.....
Brev till Bancoboy
eller skriv en kommentar.




Buzznet :

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag skulle bli tacksam om du ville skicka ett meil,eller ringa mig varje gång du ser en turistbuss på ngn hållplats på resecentrum.
Det är endast linjebussar som får köra där, och jag har vid ett flertal tillfällen påpekat deta för bussbolagen.
Bussbolag kan få tillstånd att använda resecentrum, efter en ansökan till oss, om det inte stör ordinarie linjers avgångar, men det kostar pengar för varje angöring, och kräver ett att bolagen tecknar ett avtal för det.
Mvh
Jan Svendsen
Västtrafik

Svemicke sa...

Men MrBanco, det förstår Du väl själv? Säkerheten gäller bara i bussen och då är det Du som bär hela ansvaret. Halkbekämpat? Du är väl skicklig busschaufför? Så resonerar tydligen kommunerna och andra myndigheter. Bussföraren är samhällets största syndabock. Finns detv en buss i närheten skyller vi på dess förare. Om vederbörande så är skyldig eller ej spelar väl ingen roll?