30 april 2010

Fredagen den 30 April 2010 (Valborgsmässoafton)

- Omvänd diskriminering kallas det visst. Ett föga uppmärksammat fenomen. Tänk Dig själv bäste broder. Den snygga bruden i kjol låter kjolen glida upp rejält och hennes lycka är gjord. Om Du eller jag gjort samma sak i vår glans dagar hade dom låst in oss och kastat bort nyckeln. Eller låter exponera en rätt frikostig del av bysten.
- Den typen av marknadsföring funkar nog inte så bra för oss män. Vi får mera köra med säck och aska. Jag kollade ett antal postorderkataloger med kläder här om dagen. Där kan man verkligen tala om omvänd diskriminering. 1% herrkläder och 99% damkläder.
- Man kan ju fråga sig varför kvinnor gick i kjol och män i byxor - scottar undantagna. Nu går ju kvinnor lika gärna i herrkläder, men ve den man som går i kvinnokläder. Han blir inspärrad för förargelseväckande  beteende. Knappast jämlikhet där inte. DO släng Dig i väggen.
- Nej det med jämlikhet är en myt. Vi fick alla lära oss att Birger Jarl stiftade en kvinnofridslag, men ingen har fått idén att stifta en mansfridslag. Ett ord som inte ens finns i ordlistan. Så långt kom den jämlikheten.
- Hur är det då med likhet inför lagen?
- Snälla Du! Glöm sådana tankar. Om ett sambopar får ett barn blir mannen automatiskt skyldig att betala språngavgift i minst 18 år, men barnets mor måste gå med på att han är far och att han överhuvudtaget skall ett delat ansvar för hennes barn, om inte så blir hon ensam vårdnadshavare. Sedan tjatar politiker om pappadagar och annat tjafs. Löjligt! Bättre att sopa undan det gamla först.
- Minns jag rätt så får kvinnan automatiskt barnbidrag till sitt barn. Eventuell fader är exkluderad.
- Men denna gillar jag. Som kvinna har man rätt att bli kroppsvisiterad av en kvinna, medan man som man kan kränkas hur mycket som helst med kroppsvisitering av en kvinna.
- Aha. Så det är därför som alla drogtester gör av tjejer. Som kille skall man pissa offentligt under kvinnlig uppsikt. Jämställdhet! My ass!
- Och vi har i alla år enbart skickat män som kanonmat och aldrig tjejer. Dom har bokstavligt fått kriga sig in i armen.
- Fast en sak är rätt märkligt måste jag säga. Om vi bankar på ett fruntimmer åker vi dit för kvinnomisshandel och hamnar på tidningarnas förstasidor, men om ett fruntimmer bankar oss till köttfärs händer inte ett skit, annat än att akuten får en massa jobb att lappa ihop oss. Inte en rad i tidningen.
- Och tro nu inte att detta bara gäller i Sverige för nobelpristagaren Doris Lessing har visst uttryckt det så här: ”Jag blir alltmer chockad över den tanklösa nedvärdering av män som i så hög utsträckning blivit en del av vår kultur att vi nästan inte uppfattar den längre.De dummaste, mest obildade och hemskaste kvinnor kan göra ned de hjärtligaste, vänligaste och mest intelligenta män utan att någon invänder. Männen verkar vara så nedtryckta att de inte försvarar sig.
- Det låter deprimerande.

- Det blir bättre. För visst kan en "leksakspojke" vara trevligt för en lite äldre dam. Om Du som kvinna vill känna Dig yngre så skall Du givetvis skaffa Dig en ung "toyboy". Yngre män får kvinnor att känna sig flera år yngre visar en vetenskaplig undersökning. "Kvinnor mår bra av en toyboy!"
- Finns det nått som heter toygirl? Skulle inte tro det!

- Ett annan lite kul grej är att män nu räknat ut att det är fullständigt olönsamt att gifta sig. Gör man en kostnadskalkyl så blir den inte så positiv....
- Ja det är ju också ett sätt att se på tillvaron.

_ Trevlig Valborg hörrö Du!


Inga kommentarer: