10 april 2010

Lördagen den 10 April 2010

- Dom där unga Moderaterna är plötsligt beredda att göra ett hederligt arbete påstår dom.
- Hederligt och hederligt, dom vill arbeta som svartfötter i Handeln vid strejk. Unga moderater är inte så mycket för arbetsrätt!
- Ändå kallar man sig det nya arbetarpartiet - löjligt!

- Jag hörde att Länstrafiken i Kronoberg inte tycker att Veolia Transport sköter sina åtaganden. Då är man så tuff att man varnar Veolia och hotar med att hålla inne ersättning till företaget. Länstrafiken anser att Veolia Transport har brutit sitt avtal med Länstrafiken. Några av det allvarligaste anmärkningarna är försenade avgångar, inställda turer pga "tekniska fel". Dessutom hade man kört med för kalla bussar vid upprepade tillfällen. Sedan plussade man på med otrevliga förare också.
- Jag bara funderar på hur kalla dom bussarna var. Jag minns att vi drog iväg med bussar som var minus 10 grader och kallare och visst fanns det resenärer som huttrade och klapprade med tänderna. Dessvärre var det aldrig någon som klagade till Västtrafik.
- Vi kanske skulle gjort det själva som påstådda resenärer.
- Nu är det kört i alla fall.

- Jag läste en jättekorkad liten artikel om män i förskolan. Givetvis skriven av en tjej som inte har minsta kontroll på verkligheten.
- "Det finns för få män i förskolan". Enbart män antastar barn i förskolan. Enbart män kränker barn. Om kvinnor gör exakt samma rörelser är det inte kränkande. En rätt märklig inställning vill jag påstå.
- Nu är ju alla män i förskola och dagis pedofiler, som ständigt kritiseras, så det är nog rätt naturligt att det är få män som står ut med det negativa trycket.
- Skulle lösningen vara att "pumpa in" fler män i förskolan? Ingen har väl vågat testa ännu....

- Så var vi där igen! Gratis kollektivtrafik åt alla. Solidariskt betalt via skattsedeln.
- Tror nån att bilisten tar bussen istället bara för att han/hon betalar bussbiljetter via skattsedeln?
- Så blir ju en massa biljettkontrollanter arbetslösa och måste gå på A-kassa.
- Men om det skall bli rättvist måste Västtrafiks biljettsystem vara transparent och inte godtyckligt. Det sker på tok för mycket knepiga fel i systemet.
- Det är ju svårt att argumentera med ett gäng kontrollanter när man inte har egenkontroll om det blivit rätt eller fel.
- Åker man som pendelresenär och åker på en jättelik hållplatskontroll så känns det otrevligt just därför att man inte kan vara säker på att det blivit rätt eller ej. Plötsligt står man där med 1200:-- i böter och ändå är man övertygande att man gjort rätt.

- Nu har det förbanne mig gått mode i hur man skall se ut som tjej när man skall ut och rensa land i trädgården.
- Ja, trist tycker jag.

Inga kommentarer: