18 april 2010

Söndagen den 18 April 2010

- Jag har haft anledning att fundera på hur a-kassan egentligen inte fungerar.
- Fungerar den? Dom betalar väl aldrig ut nått eller? Arbetslinjen Du vet!
- Troligen har Du rätt. För inte fasen har vi fått en sekin ännu, men dom kräver att vi skall betala in medlemsavgift fastän vi varken får lön eller ersättning.
- Lite märklig attityd. Vi skall ha betalt men Du får inte en krona. Och om Du inte kan behålla bilen så står Du inte till arbetsmarknadens förfogande och då kan Du ju inte få A-kassa.
- Stopp nu... Vi har ju inte fått nån krona och vi skall stå till arbetsmarknadens förfogande gratis. Arbetslinjen?
- Just nu verkar det vara fallet ja! Kanske nån utsvältningstaktik.

- SJ's personliga tågbiljetter har tydligen fått godkänt av datainspektionen.
- Personliga biljetter är tydligen det nya sättet att stoppa att man köper biljetter till attraktiva avgångar för att sedan sälja dem dyrt på svarta börsen.
- Den marknaden borde ju slagit världsrekord nu när askmolnen ställer in flyget. Taxi har nog skurit guld med täljkniv och expressbussarna  har kunnat ta snart nog vilka fantasipriser som helst. Det har ju varit panik med att ta sig nånstans.
- Jo vi har ju läst om både svarttaxi och svindyra taxiresor de senaste dagarna.

- Jag läste en insändare som jag nog inte riktigt förstår eller så är det precis det jag gör!
- Låt höra...
- Han köpte ett fem-resekort och ville veta hur många resor det fanns kvar. Tryck på ? på apparaten i bussen blev svaret! Men hallå! Jag fick ju inte svar på frågan! Hur gör man nu då? Köp SMS-biljetter istället -- före resan alltså....
- Där slog nog Västtrafik knut på sig själva. Kan detta verkligen vara sant? Det är nog tyvärr inte otroligt. "Hajen" är inte det smartaste system som sett dagens ljus!

- Förslaget att införa enhetstaxa inom Västtrafik föll inte i god jord hos Västtrafik. Man ser det enbart som en penningfråga fast man glider samtidigt med att man vill fördubbla resandet med kollektivtrafiken och det kräver olika nya infallsvinklar. Lättare tillgänglighet och ett simpelt prissystem torde kunna vara ett inslag. Dagens snårskog underlättar knappast!

Inga kommentarer: