02 maj 2010

Söndagen den 2 Maj 2010

- Jasså. Nu skall det visst bli lite krig mellan Facebook och MSN om man skall tro media.
- Nu hänger jag inte med riktigt.
- Saken är den att Facebook mer och mer utarmar MSN. Fast jag ser det själv som två skilda produkter. Dock ser inte Microsoft så på saken.
- Hur i all sin dar hänger detta ihop?
- Nya Live Messenger skall tydligen ha tvåvägskommunikation med Facebook. Hur MSN skall tjäna på detta är väl tveksamt. Tanken är i alla fall att Du i MSN kunna uppdatera i andra sociala media och se när andra uppdaterar i andra sociala media. MSN hoppas väl att kunna ersätta typ Facebook, Bilddagboken och vad nu alla dessa sajter heter.
- Kan undra hur detta kommer att gå?
- Sisådär... Live Messenger för XP uppdateras inte. Du måste köra Vista eller Windows 7...
- Ett uppdateringsförsök alltså. Men gamla XP fungerar oklanderligt och Vista var ingen succé i min värld.
- Okey då lämnar vi detta. Vi fortsätter att köra Facebook för sig och MSN för sig!

- Sjöbussar i 7Härad är visst Sveriges bästa arbetsplats. Alla anställda är delägare och man är en av de bästa kvinnoarbetsplatserna. Företagets idé bygger på omtanke om de anställda, individuella och flexibla personallösningar. Ledarskapet skiftar och det är viktigt att alla anställda är sedda och har lika värde oavsett arbetsuppgift. En annan sida av saken är anpassade arbetstider.
- Hörrö Du - nu skarvar Du rejält... Sådana djur som Sjöbussar i 7Härad finns inte! Jag tror att Du luras.
- Tro vad Du vill, men medge att det låter som en trivsam arbetsplats.
- Det löjligaste är att ett antal färska undersökningar visar att ungdomars viktigaste arbetslivsfråga är arbetsmiljö och inte lön och därför ligger Sjöbussar i 7Härad helt rätt i tiden.

- Detta med pension tycks kunna bli det svenska folkhemmets största västgötaklimax.
- Hur tänker Du nu?
- Banker och försäkringsbolag tjänar grova pengar på pensionssparande i alla dess former, men det blir inget över till pensionären. Parasiterna lever gott medan deras värdar avlider. 

- En annan intressant observation är att intresset av att tysta media ökar mer och mer vilket betyder att bloggar också på sikt kommer att leva farligare och farligare om det handlar om samhällsfrågor eller företagsfrågor.
- Det betyder att demokratin är hotad igen.
- Jovisst. Press- och yttrandefriheten är inget som makthavare uppskattar. Det är ett hot mot deras ställning och bekväma liv.


Inga kommentarer: