18 augusti 2009

Tisdagen den 18 Augusti 2009

Mer om fula trix för att tjäna pengar

- Nu har vissa mobiltelefonoperatörer blivit väldigt uppfinningsrika. De tecknar en massa tilläggstjänster till folk som inte bett om det. Dessutom har det svenska ordet "fritt" fått en helt ny innebörd - skall nu tolkas som prova fritt för bara 57:-- i månaden eller nått liknande.
- Att Ditt TV-abonnemang gått ut innebär inte alltid att Du är fri att välja en annan leverantör. Du måste själv säga ifrån för att inte bindningstiden ska förlängas automatiskt. Dessbättre vill KO förbjuda automatiskt avtalsbindning.
- Minns jag rätt så finns det redan en lag mot negativ avtalsbindning. En näringsidkare får vid marknadsföringen inte leverera varor och tjänster till någon som inte uttryckligen har beställt dem och på så sätt vilseleda mottagaren om dennes betalningsskyldighet. En näringsidkare får vid marknadsföring inte heller i annat fall skicka fakturor, inbetalningsavier eller liknande meddelanden avseende varor och tjänster som inte uttryckligen har beställts och därmed vilseleda mottagaren om dennes betalningsskyldighet. Det innebär att den här typen av metoder – negativ avtalsbindning – där näringsidkare utnyttjar allmänhetens okunnighet om gällande avtalsrättsliga regler för att få mottagaren att tro att ett bindande avtal har kommit till stånd inte är tillåtna.
- Att bygga kundrelationer på det gamla traditionella sättet verkar ta för lång tid och om man tvångsansluter alla så får man en hygglig kundstock, tror man.... Det finns nog ett skäl till att t ex Canal Digital har aggressiv TVreklam, kunderna håller kanske på att svika dom.


Inga kommentarer: