10 augusti 2009

Tisdagen den 11 augusti 2008

- Har Du hört de nya modeorden i vårdsvängen?
  • effektivt
  • resultatinriktat
  • gruppträning
  • förebygga personligt lidande och öka livskvalitet
  • seniorer (inte äldre eller åldringar)
  • träning för både kropp och själ
  • innarbetad filosofi
  • rätt hjälp, snabbt och med hög kvalitet
- Detta är alltså riktat till så kallade resursstarka seniorer.
- Självklart, finns det några andra (hehehe). Nu byggs det ju dessutom speciella hus med rejält tilltagna hyror i attraktiva lägen för att fånga in dessa resursstarka seniorer.
- Hur var det nu? Studerade vi inte nån statlig utredning om kollektivtrafiken med samma modeord?
- Dessvärre!

- Beställ NU, köp NU, betala senare, betala när Du får en spänn över......
- Lockande eller hur?
- Knappast om man lär sig att se igenom falskheten.... Reklam är verkligen falskheten i ett nötskal. Den kan jämföras med den gamla hästhandlarmarknaden.

- Det lär det göra eftersom det allmänna pensionssystemet måste sänka utbetalningarna.
- Då ökar antalet fattigpensionärer ytterligare.
- Kan just undra hur valkampen nästa år kommer att bli med sisådär 1,5 miljoner förbannade seniorer? Fast man kastar väl in lite tomma löften så är den saken ur världen!
- Låter högst troligt. Var det inte en viss Bosse (S) som dränerade AP-fonderna. Han lär ha snott dom på 36% men han ville sno systemet på 50-55%.
- Så om Bosse (S) betalar tillbaka dessa 36% till AP-fonderna så löser det ett och annat problem.
- Då borde väl även en viss Kjell-Olof (S) betala tillbaka han också.
- Blev vi dessutom av med bonussystemen inom fonderna kanske det rent av skulle fundera.
- Nu tänkte Du allt till va!
- Det finns dock andra inriktningar som kopplar tryggheten på ålderdomen till Bingolotto - förlåt aktiemarknaden skall det vara - eftersom ATP-systemet byggde på sparande och ständigt utsattes för klåfingrighet. (M) vill påpeka att det på grund av det ekonomisk läget inte blir så mycket pensioner till dom som slitit ihop till välfärden.

- Kan man jämföra detta med den lilla morsan som står i bostadskön och ständigt blir förbigången av invandrare med förtur. Hon blir tämligen förbannad och lättar sitt hjärta på följande sätt: "Visst skall man hjälpa till, men det får finnas gränser. Om det är nått som skapar rasism är det när man ständigt blir förbligången av flyktingar och invandrare. Sverige är inte världens socialbyrå och det är våra fega politiker som agerar så och man är inte mindre medmänsklig om man ser om sig själv och sitt hus lite också."
- Jaha det var ju också ett sätt att reagera. Och hon lever inte så långt ifrån en verklighet där avvikande enbart sågs som en belastning för samhället - inget annat.
- Du är inne på ett känsligt ämne långt ifrån kollektivtrafik och annat väsentligt.
- Förvisso, men synen på utvecklingsstörda och de som på annat sätt avviker var knappast något dagens politiker och sjukvårdssväng vill skylta med. Man stoppade in dessa genetiska misstag låstes in på skolhem, vårdhem och sjukhus. Eftersom de var genetiska misstag steriliserades de givetvis helt i linje med den rasbiologiska synen.
- Hu hu en triumf för den sociala byggkonsten. Dom äventyrade alltså den svenska folkstammen.
- Det är alltså inte så rasande många år sedan dessa människor utsattes för diverse "forskningsuppdrag" eftersom det var den enda samhällsnytta dom dög till. Man tog inte ens intryck av nazisternas experimenterande i koncentrationslägren till en början. Dessa försökspersoner och deras anhöriga fick givetvis aldrig veta vad som pågick i strid med internationella regler.
- Så Du antyder att mamman kanske har en omvänd poäng fast hon knappt vet om det.
- Lite så...

- Visste Du att lagen om förbud mot aga av barn fyller 30 år i år?
- Det gör jag faktiskt. 1 juli 1979 kom den, så när kommer man att sluta att aga barn? En rätt så viktig fråga. Föräldrar agar sina barn än idag, även t ex på bussen och ingen reagerar.
- Kusligt!
- Verkligen och som förare är det hopplöst att ingripa eftersom det ofta betyder att stanna på en starkt trafikerad landsväg.

Inga kommentarer: