29 augusti 2009

Lördagen den 29 Augusti 2009


- Alla bussar och spårvagnar inom Västtrafiks trafikområde kommer nu att förses med datorterminaler där man kan gå in på Västtrafiks reseplanerare och kolla hur mycket resan kommer att kosta lovar företagets informationsavdelning via Ingela. Skall visst bli stor text på dessa terminaler.
- Precis, och har Du glömt att logga ut är det bara att ställa väckarklockan och gå 4 km ner till busshållplatsen och logga ut 3 timmar efter avslutad resa eller ta Dig cirka 7 mil till närmsta kundservicebutik. Det är skillnad på att bo i stad och utanför.
- Men jag tror att efter några år så har man nog lärt sig det nya systemet och gjort alla justeringar så att synskadade, blinda och döva och rullstolsbundna och övriga handikappgrupper också kan använda systemet.

- Jag såg en lustig sak idag!
- Jasså?
- Det kom ett veckobrev utsänt från en person som slutat på företaget för två veckor sedan.
- Det är verkligen kreativt.
- Dessutom verkar det som om Veolia inte dyker upp i September utan först längre fram i höst.
- Det är nog inget att förvåna sig över. Dom tar över 30 busslinjer i StorGöteborg från ett förlusttyngt Göteborgs Spårvägar. Det är precis som för BLAB som nu blir av med ett antal förlustlinjer. I Göteborg handlar det om cirka 250 bussförare samt lite servicefolk till bussförarna - cirka 300 personer så dom har bråda dagar nu. Busslink var visst också intresserade och låg bra till....

- Såg Du att "Märkesskorna" bara höll i tre månader.
- Det fattar Du väl att "Märkesskor" inte skall hålla så länge för dom skall snabbt bytas mot ännu nyare "Märkesskor", det är ju liksom hela affärsidén - "Märkesskor" är dyra förbrukningsartiklar.
- Aha jag fattar - här är det arbetslinjen som gäller. Då hänger det så kallade ROT-avdraget med kan man säga... det gäller ju enbart höglönesektorn. Tjänar Du under 24.000:--/månaden göre Du Dig icke besvär. Principen är att Du måste leverera in tillräckligt med skatt för att Du skall kunna få ett avdrag - ju mer skatt in ju högre rotavdrag. Arbetslinjen.

- Undrar om palestinerna får ROT-avdrag av Israel? I vart fall så är det mellan USA och Israel som bosättaravtalen träffas. Palestinier göre sig icke besvär och Israel har uppfunnit ett nytt uttryck: "naturlig tillväxt". Undrar vad en viss Adolf hade tyckt om den definitionen? Det finns många stater på vår runda jord som vill hävda "naturlig tillväxt".

- Långtidssjukskrivna kommer visst att bli jättefriska inom kort. Inför årsskiftet blir visst en djäkla massa långtidssjuka, cirka 50.000, att bli friskförklarade. Det är ju arbetslinjen som gäller och det tillsamman med 1.500.000 pensionärer med sänkt pension borgar för ett intressant valår. Mer om detta längre fram.

Inga kommentarer: