09 augusti 2009

Soliga Söndagen den 9 Augusti 2009

- Nu har jag äntligen förstått att jag inte är normal och troligen inte ens typisk svensk.
- Hallå eller. Vad svamlar Du om?
- Jag dricker inte sprit, knappt vin eller lättöl. Men räddningen för hela 7häradsbygdens fortlevnad bygger ju på alkohol! Järning och bränning samt gårdsförsäljning av spriten skall rädda landsbygden i Sjuhärad.
- Jag trodde att Systembolaget hade monopol på alkoholförsäljning!
- Ännu så länge ja, men det kan ju blåsa andra vindar... Tankarna på mer lokalproducerade drycker, även med alkohol, är även kopplade till jordbruksministerns skötebarn, att göra Sverige till matlandet nummer ett. I länder som Österrike är lokal tillverkning och försäljning av alkoholdrycker en viktig komponent för att hålla landsbygden levande. Främjar också turism. Breddar utbudet av lokala produkter. Så nu vet Du!
- Så vi ska supa mera lokalt i framtiden och mindre importerat för att gynna 7härad. Bättre att ligga full i diket på lokalproducerat. Tror Du att man som rattfyllerist blir "benådad" bara man är rattfull på lokalproducerat?
- En intressant fundering. Kom faktiskt på en annan intressant grej just nu.
- Sååå?
- Det finns ju en grupp människor som verkligen är beroende av bilen för att överhuvudtaget kunna få ett hyfsat meningsfullt liv. Skatter och andra pålagor som har till syfte att minska bilanvändningen slår ju direkt mot dessa individer som ofta dessutom har svag ekonomi.
- Faan det har Du rätt i. En onödig och onyttig grupp alltså, sett ur samhällets synvinkel och därför skall dessa bestraffas.

- Så var det klart! Vi på landsbygden är smartast och staborna något mindre smarta. Vi slipper ju alla dessa bilavgaser.
- Hummm. Då är alltså t ex en busschaufför i Stockholm stendum, med tanke på hur mycket avgaser den stackaren inhalerar.
- Troligen. I vart fall om man skall tro den senaste forskningsrapporten.

- Det är lite intressant med A-kassorna just nu....
- Hur så?
- Trots förhöjda avgifter och andra åtgärder så vill inte A-kassorna inte betala ut några pengar.
- Så Du menar att de där sociala skyddsnäten bara är vackra ord på ett papper och när dom testas i verkligheten fungerar det inte?
- Typ så! I vart fall förekommer massor av rapporter om hur "arbetarnas bästa vän" fackföreningarna agerar när saker och ting ställs på sin spets. Då faller begrepp som solidaritet och emapi platt till marken. Räkna inte med att få nått stöd från a-kassan.
- Ibland är det lite synd att vi inte har det amerikanska rättsystemet för då kan man med framgång stämma A-kassorna. Fast A-kassornas uppfattning är att man inte skall ha A-kassa utan gå till Socialen. Fast för att få nått från Socialen måste Du först gå från gård och grund.
- Det där med USA kanske inte var så korkat i alla fall. Om Du köper en bil i USA får Du ett automatgevär på köpet. Det går nog att använda mot dumskallarna på A-kassorna. Jag börjar så sakta tro att vi är lite för tålmodiga och att vi tar på tok för mycket skit från den så kallade överhögheten.
- Det är lite märkligt hur folk vill bli lurade....

- Snacket runt The Pirate Bay är verkligen förvirrande. Är det sålt eller inte. Vem ska ha köpesumman? Vem är säljare? Nåja en sak är i alla fall säker och det är att ingenting är säkert!
- Nu hängde jag inte med!
- Jo Intenet har blivit osäkrare. Om jag går in på någon av mina grannars trådlösa nätverk och gör olagliga nedladdningar så är det grannen som åker dit, fast det lär han inte märka förän IFPI-polisen knackar på dörren. Exit grannen.
- Men hur gör man med alla kontantkort som surfar på internet och där det inte finns nån ägare eller alla kontanttelefoner med rejält minne som snurrar på nätet utan ägare?
- Dom blir förbjudna....
Allt som inte uttryckligen är tillåtet är automatiskt förbjudet.
- Så praktisk. Det känns som ett effektivt sätt att stoppa all utveckling.
- Det är ju det som är meningen Pucho! Just nu leder teknikfientliga organisationer som IFPI, så i praktiken är all teknik som går ut på att skicka filer kors och tvärs olaglig. Torrenttekniken är jätteolaglig, Direct Connect är fruktansvärt olaglig och FTP-servrar som inte är till för företags service, är jättejättejätte olagliga. Alltså allt som inte film- och skivbranschen godkänt är olagligt just nu och folk i allmännhet tycker att det är i sin ordning.
- Hur då i sin ordning?
- Hade den stora allmänheten haft en avvikande mening borde det har märkts, så det kan bara vara någon promille av befolkningen som tycker annorlunda.
- Ja ja det är ju söndag och alla äkta svenskar är bakfulla, i alla fall om man får tro statistiken.



Inga kommentarer: