24 augusti 2009

Måndagen den 24 Augusti 2009

- Det var lustigt!
- Vad var lustigt?
- Skillnaden mellan lokal politik och rikspolitik...
- Förklara!
- (S) på lokal nivå vill begränsa invandringen eller minska på flyktingmottagningen som dom uttrycker det. Man klarar liksom inte bostadsfrågan och dom som stått i bostadskö länge blir förbigångna heter det. Sedan vill man inte ha bidragsberoende flyktingar utan mera typ arbetskraftsinvandring. Dom som redan finns i en kommun skall inte ställas mot dom som flyr för sina liv. Är det kris så är det. Jobb är nyckeln till det svenska samhället.
- Men nyanlända får väl en gedigen information om sjukvården, försäkringskassan, familjeförsörjninglagen och övriga stödformer som dom kan ha nytta av?
- Jo det är klart att dom får - dom kan troligen det där bättre än oss. Vi har aldrig fått nån kurs i ämnet. Och (S) förnekar också att detta skulle vara ett sätt att ta väljare från (SD). Det är i sanning skillnad på vad som sker lokalt och vad rikspolitikerna ordar om.

- Visste Du att biltrafiken faktiskt är huvudproblemet i miljöarbetet.
- Har hört nått om det ett antal tusen gånger tidigare. Sist var det väl nått i Göteborg om att handla livsmedel på nätet. Men vad har Du klurat ut nu då?
- Jo utsläppen från oljeeldning har minskat medan utsläppen från bensin och diesel har ökat. Lösningen är miljöbilar, men framförallt bättre kollektivtrafik. En annan bov heter avfallsförbänning. Kommunalanställda skall gå, cykla eller åka kommunalt om dom vill ha betalt ur kommunens kassa.

- Har Du märkt att kameraövervakningen av allmänna platser stadigt ökar.
- Nej, inte särkilt - men vi rör oss ju sällan i tätbebyggda områden.
- Hur som haver ökar den och det finns många intressanta saker man får ut ur kamrorna. Polisen gillar dom verkligen.
- Jag såg ett TV-program om mobbing i skolan och där kan kanske kameraövervakning vara en åtgärd för att stävja ofoget. Den viktigaste åtgärden är till syvende och sist en attitydförändring för då upphör den mesta mobbingen och andra händelser som idag anses motivera kameraövervakning.

Inga kommentarer: