29 augusti 2009

Söndagen den 30 Augusti 2009

APROPÅ VÄSTTRAFIKS NYA BILJETTSYSTEM!

- Hörrö Du! Nu blir vi så kallade svenskar av med pendeltågstrafiken i Västra Götaland i december 2010. Gamla SJ duger inte längre så nu får danskar och engelsmän chansen att visa vad dom går för.
- Kan undra om dom håller samma standard som det nya biljettsystemet, eller callcentret i Moldavien? I Moldavien var dom i alla fall helt renons på lokalkännedom, det tog ta mig faan 15 minuter i telefonen innan dom lyckats lokalisera Borås Lasarett. Tur att man inte skulle hemifrån för då vete katten hur det gått.
- Det är lika kul varje gång dom där GPS-snubbarna dyker upp och vilka roliga vägar dom kör sedan.. noll-koll och noll lokalkännedom.. det är roligt nästan jämt....

Och nu till nått annat....


- Äntligen har nån tagit bladet från munnen och sagt rent ut vad det rör sig om....!!
- Håller Du på och tjatar om biljettsystemjet nu igen....
- Hej Du och Nej Du, jag talar om att Hollywood stenhårt jobbar på att stänga The Pirate Bay! Jag talar om att USA vill bestämma även i lilla Sverige. Jag talar om ett land som kringgår sin egen lagstiftning genom att utnyttja andra länder jorden runt. Ett av våra grannländer i öst har varit USA behjälpliga med att plåga sina medmänniskor. Nu är man sura där i öst över att oansvariga medier berättat sanningen.
- Hur var det nu lilla Israel sa? Naturlig tillväxt. USA få väl köra med naturlig tortyr.

- Hur var det nu med arbetslinjen då?
- Den lär må bra....Läser om en hedervärd hantverkare som varit sjukskriven i 6 månader pga förslitningsskada i en arm. Tålamod säger herr Läkare, vi har tålamod säger chefterna, VI har inget tålamod säger FK, vi räknar Dina dagar. Du har ju en frisk arm så Du är arbetsförd...."Utifrån det medicinska underlag som finns bedömer försäkringskassan att Din arbetsförmåga inte alls är nedsatt i sådan omfattning att Du kan få sjukpenning". Djävla simulant antyds. Läkarna avråder återgång till hantverksyrket ännu och FK demonstrerar sin makt. Så nu undrar vi alla... Vem vill anställa en enarmad hantverkare?
- Den frågan kan jag inte svara på, men jag hittade en annan stackare som hamnat hos FK. Halvtid existerar inte hos FK. Kan man jobba deltid kan man jobba heltid enligt FK. Enligt klippet har FK till och med gått emot sin egen förtroendeläkare. Snacka om att utöva makt! Arbetslinjen gäller....
- Tydligen. Det lär finnas cirka 70.000 långtidssjukskrivna och den ersättningsformen slopas och vissa övergångsregler ställer till det. Dessa övergångsregler innebär i praktiken att man är utförsäkrad - punkt, slut. Det innebär i praktiken att 50.000 blir utan försörjning när arbetslinjen kickar in.
- Så staten kastar över ansvaret till kommunerna. Och FK:s handläggare kommer plötsligt att bli både experter inom medicin och arbetsmarknad. De nya regelverket kräver att handläggarna ska bedöma varje persons arbetsförmåga på hela den nordiska arbetsmarknaden. Denna arbetsförmåga skall sedan testas fortlöpande av dessa nya experter.

- Nu har jag bara EN fråga! "Valet är inte Ditt" Välj försäkringskassekontor för Du kan ändå icke påverka Din vård. Fast inom Västra Götalandsregionen finns det puckon som försöker tuta i folk att om man väljer vårdcentral så kan man påverka sin vård. Kusligt! Här ligger en konflikt i synsätt mellan Försäkringskassan och SjukvårdsSverige!
- Det blir ett mycket intressant valår 2010.

- Hörde Du att Gunilla skall forska på stöd till sådana som fått nedsatt aktivitetsförmåga i vardagslivet på grund av stroke och deras behov av anhörigvårdare.
- Lägg genast ner den forskningen. Här fås fan ta mig inga bidrag - här gäller arbetslinjen inte bidragslinjen. Vi har då aldrig fått nått stöd och en stroke tar nio timmar att behandla. Kära Gunilla dom har lurat Dig, det finns inget att forska i.

Inga kommentarer: