13 augusti 2009

Fredagen den 14 augusti anno 2009

Betala NU - leva får Du göra senare är Kronofogdens måtto.

- Skatteverket gör inget i akt och mening att skada den enskilde medborgaren. Sålunda kan man naturligtvis inte lägga Skatteverket till last för att dom understundom slarvar med folkbokföringen så att man inte ens får ut ett pass och lilla semesterresan går åt pipsvängen. Självklart kan man inte ställa ett verk som Skatteverket till ansvar för dylikt slarv!
- Det verkar inte som alla fattat detta och JK har bifallit skadeståndsansvaret med i vart fall 50%.

- SL körde ju med regnbågsflaggan under Pridefestivalen.
- Jo jag hörde talas om detta.
- Det man frågar sig är om den typen av företag skall ta politiska ståndpunkter? Skall dom inte vara politiskt neutrala?
- Onekligen en politiskt korrekt fråga och om det nu anses politiskt korrekt att stödja HBT-personer så kan man i nästa steg fråga sig vart gränsen i så fall skall dras.
- Subjektivt det där. Alltså ett allmänt tyckande utan normer.
- Som ett litet eko av detta pågår också ett resonemang och huruvida politik och religion är två sidor av samma mynt eller om dom skall hållas åtskilda. Så det finns många aspekter på ämnet! - Där slog Du allt huvudet på den så kallade spiken.

- Ibland får man ta del av positiva och roliga nyheter från lokaltrafikens värld!
- Det där lät otroligt trevligt.
- Inte sant.
- Denna gången handlar det om chauffören som inte lät sig bli stressad och som hela tiden höll sina passagerare underrättade om hur stor tidsförskjutningen var i förhållande till tidtabell och som dessutom såg till att båten inte avgick innan han kommit fram med sina resenärer.
- Sådana personer är en prydnad för vårt yrke!
- Inte sant.

- Nu till nått annat politiskt korrekt och det känns lite som en återgång till de gamla cykelbudens tidevarv.
- Så pass.
- Ökad internethandel av mat leder till mindre trafik, mindre utsläpp och mindre trängsel på gator och vägar.
- Aha! Beställ på Internet och få det levererat till dörren. Rätt kul att det är på tapeten igen för när jag var nyss fyllda körkort så åkte jag runt bland stadens handlare, inte bara mat, och plockade upp leveranser som jag sedan levererade till respektive beställares dörr och dom var i alla åldrar, ung som äldre. Skillnaden var att på den tiden gjorde man en telefonbeställning.
- Så Du tycker inte att detta är en nyhet då. Allt var bättre förr?
- Det var nog att överdriva, men allt var inte sämre förr kan jag alltid hävda. Och bortsett från miljöfördelarna så innebär hemkörda varor en rejäl tidsbesparing. Jämför med en modern tvättmaskin eller diskmaskin istället för att göra det för hand.
- Argument mot internethandel med livsmedel skulle då vara fraktkostnaden och kostnaden för att plocka ihop varorna.
- Och vad kostar Din fraktkostnad till livsmedelstemplet? Hur mycket är Din tid värd? Hur många extra hundralappar kan Du tjäna under den tiden? Hur många onödiga köp undviker Du? Ställ Dig vid diskbänken och handdiska igen och återgå till att handtvätta all tvätt.... Jag tycker det är ett elegant sätt att bli en miljökämpe.

- I dessa tider av krympande ekonomi så har det långsamt blivit allt vanligare att man får betalsidor på Internet. Nu när hela generationer tar Internet lika förgivet som mobiltelefon och TV tycker många aktörer att det är hög tid att ta betalt för sina internettjänster.
- Så man skall alltså försöka ta betalt av ett antal generationer som vant sig vid att allt på Internet är gratis. Ett intressant koncept. Det lär förekomma mängder med piratkort för att öppna betalkanaler på TV. Kampen är långt ifrån över.
- "Information skall inte vara fri - den skall vara betald." Ett intressant uttalande! Du ska betala för att få lyssna på ett politiskt möte och Du betalar en TV-avgift för att få information den vägen. Inga pengar ingen kunskap..... Rätt enkelt och rakt koncept. Fast de få fria reklamTV-kanalerna ställer till det lite, men å andra sidan så blir dom nog snart betalreklamTV-kanaler dom också.
- Afonbladet tar 29:--/månaden för sin webbtidning Plus och tjänar 150.000 x 29:-- x 12 mån = 52 miljoner kronor per år. Tydligen tycker alltså 150.000 personer att Plus-tjänsten är tillräckligt attraktiv för att betala för. Så ännu är inte journalisterna ett utdöende skrå.

- Har Du märkt att skolan strax börjar?
- Förvisso, men jag blev ändå nyfiken på vad Du kommit på denna gång? - Så Du har inte märkt att skolan är en materialsport?
- Hallå eller?
- Du behöver helrätta skor, en MP3-spelare så man kan lyssna på musik under lektionerna och givetvis är den gamla skolväskan föråldrad och man behöver ett coolt block och ett coolt pennfodral. Så till det lite tyngre nödvändigheterna som en ny Laptop för bara 4.000:-- och uppåt - ett absolut måste. Annars kan Du inte spela, surfa och se på film (det stod inget om att man skulle plugga- märkligt). Internetradio till studentlyan är givetvis något man inte kan vara utan och givetvis skall man vara mobil som elev, även om nu studielönen bara är strax över 6.000:--/mån och även skall räcka till hyra och mat.
- Ha Du glömde hur viktigt det är att byta router, man kan inte använda samma router två terminer i rad, nej det går inte för sig enligt branschen.
- Hoohoo, Du tog ändå inte upp alla märkeskläder, MakeUp-prylar, hårfärgningsgrejor och allt annat som gör att vi inte ser ut som vi gör!

- Det är allt tur att vi är väck nu när Arriva skall träffa BL-personal.
- Hur så?
- Då utgör vi inget hot.
- Du tänker så....
- Nått att klaga på?
- Nej!

- Det förefaller som om Göteborgarna ännu inte vant sig vid att inte ha någon som helst koll på vad en resa med Västtrafik kostar!
- Hur menar Du nu?
- På 100-korten kan man hela tiden se hur mycket man har kvar men på de nya korten har Du inte en suck! Inte ens maskinen berättar det för Dig eftersom priset bestäms när Du kliver av.
- Aha och förr visste man alltid hur många kuponger resan kostade, nu får man inte den informationen överhuvudtaget.
- Precix...Huvudet på spiken. Här har Du en resandekategori som i generationer rest på kuponger och alltid haft koll på priset och som plötsligt inte har koll längre. Det är en helvetes omställning. Det har varit en och annan insändare i ämnet och nu när 100-korten försvinner så lär fler reagera.

- Drogtester på skolelever är på G.
- Och?
- Det får man inte göra enligt Skolverket eftersom eleven inte gått med på det.
- Lustigt, vi drogtestas och vi får inte protestera. Det gäller olika lagar för oss och eleverna alltså!
- När det gäller oss är det inte integritetskränkning - bara när det gäller skolelever. Du får inte ens nudda en skolelev - då hamnar Du inför skranket. Dom är fredade.

- Nu flyttar Bingolotto inomhus igen och man spar pengar!
- Spar vi pengar på det?
- Japp - dom drar in på TV4+ och det är en betalkanal och vi har inga betalkanaler, vi betalar redan TVlicense och det får ta mig fan räcka.
- Ja vi är knappast höglönegrupp....

Inga kommentarer: