05 februari 2009

Torsdagen den 5 februari 2009


Tänka högt....


I morse var det bara minus 1,3 grader och likt förbannat var båda bussarna i "mitt" garage iskalla. En vänlig kollega hade kört ut "min" buss så den stod på tomgång och blev varmare inuti. Sådan omtanke är alltid mysig. Tack för omtanken. Jag har pratat vidare med vår värd så problemet finner väl sin lösning så småningom. Annars var det snöigt och söligt ute på vägarna idag. Fläckvis var det rätt halt. Så idag blev det rejält med moppande.
Vår depåchef lämnar oss för nytt spännande uppdrag på helt annat håll den sista februari. Det är bara att lyckönska. Att få nytt jobb så snabbt i dessa tider av uppsägningar är en bedrift.


Det saknas försäljningsställen för Västtrafik i både Ulricehamn och Svenljunga och jag hade en snack med en förare från Ulricehamn om hur man ska tackla passagerare som vill ladda på bussen som redan är 10 minuter sen... Ulricehamnaren hänvisade till Tidpunkten/Pressbyrån i Borås. Alltså skulle dom resa utan färdbevis till Borås. Personligen så laddar jag alltid deras kort och tar den förseningen som blir. Passagerarna skall inte bli lidande för att Västtrafik inte löst problemet ännu.


Det har varit lite turbulens runt en förstärkningstur från Borås till Lockryd. Den skall alltid köras, även när det är skolfritt alltså. Vi får böter om vi inte kör den! Nu är det februarilov nästa vecka, men förstärkningsturen får bara ställas in med trafikledares tillstånd och i det läget förlorar vi samtidigt intäkter.
På Tjörn går det livligt till - tjörnborna har tydligen svårt att låta bli att banka på busschaufförer. I vart fall på nätterna. Där spriten går in går tydligen allt vett ut och detta pga av Sveriges mest legala drog.
Spårvagnar är hårda och människor är mjuka. Detta innebär att det är rätt osmart att kliva ut framför en spårvagn i rörelse. Spårvagnar kan dessvärre inte stanna på fläcken även om farten är låg.
Eldrivna och förarlösa spårbilar är åter på tapeten... Det är onekligen en intressant inslag i kollektivtrafikutbudet - speciellt om antalet bilar reduceras i städerna.


Politik är det omöjligas konst. Förr var Centern mot kärnkraft - nu är man för kärnkraft och man vill inte längre avveckla den. MP var mot EU, men nu är man för EU. Inget är för evigt....




Buzznet :

Inga kommentarer: