03 februari 2009

Tisdagen den 3 Februari 2009


En helt vanlig tisdag...



Det var bara minus 4 grader i morse - så den kalla bussen var nästan inte alls kall och i detta exemplaret fungerar stolvärmen ännu. Den gjorde gott! Hittade ett skolkort i bussen när jag städade efter föregående förare. Det har lämnats till skolan, som får se till att eleven får tillbaka det. I övrigt rapporteras det bara att de rika fortfarande blir rikare medan vi fattiga bara blir fattigare..vilket ju är skälet till att de rikare blir rikare och vi fattigare.


Mitt nya personliga inspektörskort anlände - tack för det!
Läste att Västtrafik kör jorden runt varje dag och om det är sant så är det väl inte så märkligt om en buss är sen någon gång - eller hur?
Hade besök av Västtrafiks kvalitetskontroll vid ett uppehåll på Borås Resecentrum. Han gjorde en del anteckningar.
Annars är väderlek av denna typen en garanti för att det blir extra skitigt inne i bussen, medan utsidan håller sig nästan helt ren.... Så det blev lite extra moppande en sådan här dag - plus utvändig tvätt som vanligt.
Såg ett utskick idag till skenegaraget, tranemogaraget och till Sven-Erik Svenljunga Hansen... Fint skall det vara! Då duger inte svenljungagaraget! Man ler! Någon har i alla fall lyckats sticka ut. Bara att gratta!



Har upptäckt att hållplatsen Moga nu blivit ett nytt ställe att ta rast på... originellt men aningen opraktiskt tycker jag, men var och en blir lycklig på sin fason.


Så upptäckte jag att jag totalt glömt bort hur man köper SMS-biljetter i Borås. Våra linjer har ju inte infört sådana ännu och det är sällan någon som frågar hur man gör. Nåväl: Skicka koden BV (Borås Vuxen) för vuxen, BU (Borås Ungdom) för ungdom och BN (Borås Nattrafik) för just nattrafik till telefon 724 50 innan Du kliver ombord på bussen. Det där med innan var viktigt! SMS-biljetten gäller sedan på linjerna 1 till 16 i Borås under 90 minuter om jag kan läsa rätt innantill.
I detta läget kan man sedan fundera på varför inte Västtrafik i Svenljunga och Ulricehamn har fått löst kortladdningen utanför bussen? Att facket skulle driva på förefaller inte särskilt troligt.
I Tranemo har man tydligen lite funderingar på hur Västtrafik fungerar? På önskelistan lär finnas kollektivtrafikresor till och från Dalstorp. [Detta minns jag att jag trasslade med redan på 1980-talet tillsammans med en riksdagsman Lars Björkman från Ingestorp och det kom inte så långt den gången heller]. Dessutom vill man att linjerna 301 och 350 skall anpassas till tågen i Limmared (vilket i sin tur innebär att linjerna 302, 303 & 360 måste anpassa sig efter linje 301/360). Linje 319 som förlängdes till Håcksvik har tydligen inte blivit någon succé så den blir nog ersatt med en taxibuss. Den känsligaste frågan torde dock vara trafiken mellan Tranemo och Gislaved. Det skulle visst komma nått mellan Tranemo och Mossebo såg jag i nått papper (men då når man ju inte ända fram skulle man kunna vitsa till det med att säga).


Annars får vi väl satsa på weekendresor och shoppingresor till Tyskland... Fast det är väl tveksamt om det går att fylla en buss med cirka 50 betalande á 2000:-- i dessa tider av tvärstopp inom all industri i dessa byggder. Folk är helt enkelt arbetslösa.





Buzznet :

Inga kommentarer: