15 februari 2009

Söndagen den 15 februari 2009

Telefonen avstängd...(obs avstängd). Favoritteet upphällt och inom räckhåll! Man har all tid i världen för sig själv. Lite levande ljus och mys.... Jaja säg den glädje som vara för evigt!

Jag vet att jag bloggat tidigare om Västtrafiks problem med sina IT-tidtabeller. Nu dyker det upp nya störningar. Vem skall stå för kostnaderna? Hur skall en eventuell resegaranti se ut. En taxiresa kostar rätt fett med pengar och om jag minns rätt har resegarantin ett maxbelopp som är så långt ifrån verkligheten för oss landsortsbor. Om man t ex ringer till Västtrafiks trafikupplysning och får besked att en viss tur går och att det sedan i efterhand visar sig att trafikupplysningen hade 0-koll kan man verkligen undra vem som har ansvaret?

Tydligen skall det så kallade "hundrakortet" i Göteborgsregionen nu försvinna. Snart skall Magnusmaskinerna plockas bort och resenärerna måste komma ihåg att visa sitt blå kort både vid påstigning & avstigning. Undrar hur mycket Västtrafik kommer att tjäna på denna uppgraderingen i början och hur man skall hantera alla som glömmer att "logga ut".

Du står i väderskyddet och läser att nästa buss kommer om fem minuter...(Jaja det gäller inte i "mitt" område). Men tydligen kan man få samma info i sin mobiltelefon. Det är bara att surfa in på wap.vasttrafik.se eller på mobil.vasttrafik.se. Nu är det så lustigt att waptjänsten är snabbare och eftersom den är en äldre teknik fungerar den på betydligt fler mobiltelefoner. Förutsättningen torde dock vara att Din buss tillhör ett realtidssystem.

Jag läste en mycket märklig notis om en skolbuss som halkat av vägen i dåligt väglag. Ingen skadades, men kommunen satte ihop en krisgrupp för att ta hand om dessa högstadieelever. Min fråga är när man tänker sätta ihop en grusgrupp som ser till att skolbussvägarna är halkbekämpade innan skolbussen skall köra där.

Det är lite kul att läsa om SJs hantering av kvarglömda saker. Tydligen skickas ALLT till Stockholm. Du får alltså åka till den kungliga huvudstaden för att få ut din kvarglömda saker. Allt kvarglömt packas i lådor och går med Bussgods till Stockholm. Via www.missingx.com skall Du sedan kunna kolla om Din pryl finns i huvudstaden. En mössa kostar tydligen 50:- att få tillbaka, medan Din mobiltelefon kostar 100:- till 150:-- att återfå, beroende på hur ny den är. En laptop kostar 200:- att återfå. Allt skickas rekommenderat. Hos oss finns å andra sidan inget system alls.... Vi försöker alltid att ta kontakt med den glömske om det går att klura ut vem det är.



Inga kommentarer: