02 februari 2009

Måndagen den 2 Februari 2008


En kort iskall betraktelse


Att få en varm buss på morgonen är icke alla förunnat minsann. I morse var det cirka - 9 grader cellsius och eftersom min och en kollegas bussar var iskalla så var det bara att köra ut dom och ställa dom på tomgång med fullt värmepådrag. Jag hävdar inte att dom var kokheta när vi körde iväg åt var sitt håll, men drägliga. Jag har sedan dess haft ett samtal med vår fastighetsvärd och han skulle omgående ta i tu med varför vårt elsystem löser ut faser och är allmänt struligt.


Jag var alltså först på jobbet denna måndag (som alla andra måndagar) och vissa förare är pratsamma och andra icke...
Vad hade vi på dagens turer då? Ett flertal skolelever och några rejält morgontrötta. Några så trötta att man inte ens orkade gå till hållplatsen. Nåja Du hinner nog fram tills förstärkningsbussen kommer. Sedan har vi de elever som har problem med att hålla reda på sina skolkort. Det där med ordning och reda kan stundtals bli en övermäktig uppgift.
Sedan har vi de små gulliga romanserna där hon tillbringar helgen hos honom (eller tvärt om). Det är så skönt att se ren skär lycka en kall måndagmorgon.
Sedan har vi våra "stamkunder" som pendlar till arbetet i olika stadier av vakenhet. Alla kommer dock alltid av på rätt ställe - vete katten hur det går till :-)


Vad kommer nu att hända med hållplats Billeberg? Jo enligt kommunen ligger hållplatsen inom Vägverkets vägansvarsområde. Kommunen har vid ett flertal möten med just Vägverket påpekat detta, men hos Vägverket räknar man tydligen med lite svinn för ärendet har låg prioritet.
Dessbättre verkar det som om Vägverket lyssnar mer på Västtrafik - för Västtrafik meddelar kort och gott att hpl Billeberg skall tas bort. Så nu återstår bara kärnfrågan: När?
I detta perspektivet känns det rätt häftigt att man genom att hota att friställa 16.000 personer kan påverka ett lands grundlag. Då kan man fråga vart gränsen för global utpressning ligger....??




Buzznet :

Inga kommentarer: